Tilbage

Alt du skal vide om Børneorm

Børneorm er en ganske ufarlig infektion og rammer typisk børn i 5-10 års alderen. Selvom den er ufarlig er den meget smitsom og kræver medicinsk behandling.
Børneorm symptomer

De typiske symptomer er kløe omkring endetarmen, som opstår når ormen bevæger sig. Det opleves ofte omkring sengetid, hvor man ligger under den varme dyne. Nogle piger kan også opleve kløe og irritation ved skeden, da ormen kan finde på at kravle op der.

Man kan godt se ormen med det blotte øje. Det ligner fine små hvide sytråde i afføringen. Nogle kan også se dem omkring endetarmsåbningen på barnet.

Hvordan får voksne børneorm?

Børneorm smitter via afføringen. Om natten kravler ormen ud af endetarmen og ligger flere tusinde æg omkring åbningen hvorefter den dør. Æggene kan overleve i flere uger og gemmer sig i sengetøj, under neglene, på legetøj, i støv mm. Herfra overføres de gennem munden til en ny cyklus.

Børneorm behandling
Hvis I opdager børneorm hos jer, er det vigtig at hele husstanden bliver behandlet, også selvom man ikke har symptomer. Behandlingen er 1 tablet 3 gange med 14 dages mellemrum – Vi anbefaler med skriver det ned, så man ikke glemmer det når der er så lang tid mellem tabletterne. Behandlingen dræber ormene, men ikke æggene og derfor er skal men behandle over længere tid. Når man er startet i behandling, må man komme i institution og skole igen. Det er dog vigtigt at fortælle hvis man er smittet.

For at minimere risikoen for smitte bør nedenstående råd følges:
  • Grundig håndvask efter hvert toiletbesøg og før hvert måltid, både hjemme og i daginstitutionen/skolen
  • Daglig vask af området omkring endetarmen
  • Korte negle
  • Kogevask af sengetøj, nattøj, undertøj og håndklæder (indtil børneormen er udryddet).

Har du spørgsmål eller ønsker yderligere information er du altid velkommen på Apotek. Du er også velkommen til at kontakte os på chatten her på DinApoteker.dk.

Kilde: Apoteket.dk

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.