Tilbage
Tilpas udvalg

Hudgener og hudsygdomme

På DinApoteker.dk har du adgang til hele apotekets store håndkøbssortiment indenfor midler uden recept mod milde hudgener og hudsygdomme, fx mod psoriasis, rosacea, årebetændelse, bumser og forkølelsessår

Du kan se og læse om fordele og ulemper ved alle produkterne og du kan få værdifuld hjælp til at vælge rigtigt.

Har du spørgsmål, eller behov for hjælp, er det godt du kender os - for vi er lige til at træffe på dit lokale apotek. Du kan også skrive til os på chatten.

46 Produkter
Sorter efter:

Fakta om almindelige hudsygdomme

Hudsygdomme er typiske kroniske, og kan derfor skabe store gene i hverdagen for personer, der har udslæt, eksem eller anden sygdom på huden. 

Hudsygomme kan vise sig over alt på kroppen, fx i ansigtet, på hænder og fødder, i hovedbunden og på benene. 

Typisk bliver hudsygdomme værre om efteråret og vinteren, da huden generelt er mere udsat. 

Det er ikke normalt, at hudsygdomme som psoriasis, rosacea, bumser og eksem smitter andre.

Find produkter til generel hudpleje her

Hvad er psoriasis?

Psoriasis er en kronisk hudsygdom, der giver udslæt på huden. Udslættet er typisk rødt med hvide skæl og kan dække store dele af kroppen eller helt små pletter. Psoriasis giver kløe på de udsatte områder. Sygdommen er arvelig.

Hvad er rosacea?

Rosacea er en kronisk hudsygdom, der giver røde pletter, knopper og plamager i ansigtet, fx som rødme eller blussende kinder. Har man rosacea, er det særlig vigtigt med en god pleje af sin hud

Behandling af rosacea, psoriasis og andre hudsygdomme

Mange hudsygomme er kroniske og kan ikke helbredes. Men med den rette pleje, kan de værste gener normalt lindres markant.

Det er generelt et godt råd at behandle hudsygomme løbende og forebyggende ved at tilføje en god, fed creme. Brug gerne skånskom hudpleje, solbeskyttelse og lignende, der beskytter huden mod vind og vejr.

Undgå generelt også for store skift mellem varme og kulde. 

Og hold en sund livsstil, hvor du forsøger at undgå alkohol, overvægt og i stedet følger en sund kost og er hyppigt aktiv.

Nogle hudgener kan være så alvorlige og generende, at det ikke er nok med creme og god pleje. Så skal der opsøges medicinsk hjælp, enten på dit lokale apotek, din praktiserende læge eller en hudlæge. 

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.