Tilbage

Køle/varme produkter

På DinApoteker.dk kan du se dit lokale apoteks sortiment indenfor køle - og varmeprodukter. Bemærk, at din krop skal restituere, hvis du har fået en skade. Find hvad du mangler og vælg netop efter dit behov. Kan du ikke finde hvad du søger, så kig ned på dit lokale apotek. Vi er der jo for at hjælpe dig. Og vi er klar lige i nærheden.

71 Produkter
Sorter efter:

Kulde og varmebehandling.
Der er de, der sværger til kulde, og dem der sværger til varme, når man kommer til at tale om behandling af belastningsskader.

Der bliver nok aldrig enighed herom, men fysioterapeuter, der trods alt bruger deres arbejdsliv på at behandle og lindre bl.a. smerter.


Kulde er god til skader
Fysioterapeuter anbefaler at anvende kuldebehandling for at berolige det hævede væv med inflammation.
Inflammationen er en helt naturlig og vigtig proces, der opstår, når man får en skade.

Men i forbindelse med inflammatoriske afgiver vævet forskellige signalstoffer, der bevirker, at inflammationen oftest bliver. 
Resultatet er ofte, at det gør langt mere ondt end hvad det burde.

Kulde kan altså bruges som en let og mild form for smertelindring. Kulden bevirker at inflammationen og hævelsen dæmpes i det område,  
hvor skaden p.g.a. et vrid, et fald, en fibersprængning eller andre akutte traumer er opstået.

Varme er god til muskler og længerevarende smerter - særligt i muskler.
Varme har især vist gavnlig effekt på skader som muskelspændinger, trigger points, vedvarende lændesmerter, nakkesmerter og lignende.


Hvor skal du være varsom? 
Varme KAN forværre en igangværende inflammationsreaktion, da man tilføjer mere varme til et allerede varmt område.

Tilsvarende kan kølebehandling virke sammentrækkende på muskler, og derved blive overspændte, hvilket bestemt ikke er ønskværdigt ved f.eks. et nakkehold eller et lændehold, hvor musklerne i forvejen er hårde og stive.

Er du i tvivl, eller kan du ikke finde, hvad du søger, da kom forbi dit lokale apotek, eller kontakt os på DinApoteker.dk på chatten.
 

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.