Tilbage
Tilpas udvalg

Fodpleje

På DinApoteker.dk har du adgang til hele apotekets sortiment med alverdens produkter til pleje af dine fødder. Vær god ved fødderne - for som det hedder: De skal jo gerne bære dig hele livet! Vi har midler i alle prisklasser og til alle behov. Er det svært, er det godt du kender os - for vi er lige til at træffe også på dit lokale apotek.

201 Produkter
Sorter efter:

Du får her DinApoteker.dk ´s 10 bedste råd til fodpleje

1. Skyl fødderne

Skyl fødderne dagligt i lunkent vand f.x. i det daglige brusebad. Husk at fodvask med sæbe udtørrer huden, så de skal naturligvis skylles med vand bagefter.

2. Tør fødderne

Tør fødderne grundigt efter bad - især mellem tæerne for at undgå hudsvamp, der stortrives i varme, fugtige og mørke omgivelser. Svampesporer dræbes ved 60 graders vask.

3. Klip neglene lige over

Klipper du neglene ned i siden, risikerer du at få nedgroede negle, som er meget smertefuldt. Sker det, anbefaler vi professionel behandling hos en fodterapeut eller en fodplejer.

4. Hård hud og ligtorne

De er begge symptomer på forkert og/eller ensidig belastning, så derfor kan der være god grund til at kigge nærmere på dit fodtøj. Det er vigtigt at få det fjernet.

Produkter, der fjerner hård hud og ligtorne

5. Fodcreme

Brug en god fodcreme eller fugtighedscreme. Huden på fødderne har tendens til at blive tør, og creme har en plejende effekt. Vi anbefaler ikke creme mellem tæerne.

Køb fodcreme her

6. Bevæg fødder og tæer

Det styrker fodens muskler. Du bør krumme og sprede dine bare tæer og vippe fødderne op og ned - det styrker også kredsløbet.

7. Husk rene fødder og rene strømper.

Ud over at strømper skal skiftes dagligt, må de ikke stramme. Det kan nemlig lukke af for blodomløbet til fødderne. Det kan også anbefales at bruge strømper af naturmaterialer, fordi de opsuger fugt. Nylon og andet kunststof giver ikke huden mulighed for at ånde, så sved og fugt bliver i strømpen.

8. OBS på børn

Børn klager sjældent over deres sko og affinder sig ofte med for små sko. Det kan resultere i at børn udvikler fejlstillinger på fødderne resten af livet.

9. Sko-indlæg

Overvej indlæg i dine sko - hvis du går forkert på fødderne. Hvis fødderne har fejlstillinger, går man unaturligt, og det kan give smerter op gennem kroppen. Er det helt galt, kan du få fremstillet tilpassede indlæg, hos din fodterapeut.

10. Skift sko efter gøremål

Så har dine fødder det bedst! Flade, høje, spidse, brede og bløde. Vælg forskelligt fodtøj alt efter om du skal på arbejde, slappe af, gå til fest eller dyrke sport.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.