Tilbage
Tilpas udvalg

Præventionsmidler

På DinApoteker.dk kan du se apotekets sortiment i præventionsmidler - vi forhandler kondommer, spiraler, pessarer og femidomer. Både dem I selv kan finde ud af at bruge - og dem, som man af gode grunde skal have lægen med til at vælge.

Køb prævention her - og hav sikker sex.

Vi har på dit lokale apotek et stort sortiment. Kan du ikke finde hvad du søger, så kig ned på dit lokale apotek. Vi er der for at hjælpe dig.

45 Produkter
Sorter efter:

Gode råd omkring præventionsmidler

Øv dig i at rulle kondom på, inden du skal være sammen med en partner. Så undgår I dde værste problemer med kondomet under brug.
Brug gerne kondomet i forspillet. Hun kan, lige såvel som han, rulle det på. Prævention er et fælles ansvar
Skarpe negle, smykker og piercing kan beskadige gummiet, så det ikke er så stærkt som ønsket.
Undgå at opbevare kondomet i din pung eller i lommen. Kondomet bør opbevares i en lille æske eller lignende for at beskytte det optimalt.

Det gør du med kondommet under og efter sex

Umiddelbart efter udløsning trækker du langsomt penis ud, mens du holder kondomet på plads. Sæden skal blive indeni kondomet.

Et kondom er til engangsbrug. Det skal bruges under hele samlejet. Det skal smides ud som almindeligt affald. Det må ikke skylles ud i toilettet.

God effekt mod sexsygdomme

Hvis I bruges kondom sammen med p-piller eller mini-piller – og det bruges rigtigt - risikoen for uønsket graviditet udelukket. Samtidig er I sikrede mod sexsygdomme. Når I bruger kondomet rigtigt, danner kondomet en barriere. Den beskytter både dig selv og din partner mod sexsygdomme som klamydi, HIV og til dels også mod kønsvorter og gonoré.
Og endelig beskytter kondomet mod uønsket graviditet.

Kondom og glidecreme

Vandbaseret glidecreme sammen med kondom øger sikkerheden i forhold til sexsygdomme. Glidecremen forstærker kondomets holdbarhed og elasticitet.

Vandbaseret glidecreme anbefales til brug med kondom ved:

  • Tørhed i skeden
  • Analsex
  • Ved samleje under menstruation

Vær opmærksom på, at hvis I bruger creme med indhold af fedtstof eller vaseline nedsættes styrken i gummiet og det øger risikoen for, at kondomet går i stykker.
Parfumeret glidecreme kan fremkalde allergi, hvis det bruges i og omkring kønsdelene. Det er sarte slimhinder vi har forneden!
Derfor bør I bruge glidecreme baseret på vand- og silikone, når I bruger kondom.

Når uheldet er ude

Nogle gange fik man ikke sat kondomet på som aftalt, andre gange gik der hul på kondomet – eller sæden løb ud under akten.
Så har I brug for nødprævention, hvis ikke kvinden samtidigt var beskyttet af anden prævention, som fx p-piller.
Du kan købe fortrydelsespiller på DinApoteker.dk eller på dit lokale apotek. Kvinden kan også få oplagt en spiral hos egen læge. Denne behandling kan anvendes op til 5 døgn efter samlejet. Spiralen kan derefter blive liggende som permanent prævention. Gik det galt med kondomet, og du nu er i tvivl om, hvorvidt du kan være smittet med en seksuelt overført sygdom, så kan du kontakte din praktiserende læge for en undersøgelse, eller du kan købe en klamydia-hjemmetest på DinApoteker.dk eller på dit lokale apotek.

Fordele ved kondom

Bruger I kondomet rigtigt og hver gang, er der 97 % sikkerhed for at undgå graviditet
Kondomet er den eneste præventionsmetode, der beskytter begge parter i et samleje mod sexsygdomme som fx klamydia og HIV

Ulemper ved kondom

Nogle mænd mener, at følsomheden under samlejet bliver mindre, når de bruger kondom
Kondomet kan glide af under samlejet, hvis det ikke bruges rigtigt, eller hvis du har valgt en forkert størrelse. Derfor er det en god idé at have testet størrelsen.
Bruges kondomet ikke rigtigt, kan sædvæske løbe ud af kondomet.
Der kan gå hul på kondomet. Risikoen for at der går hul på nedsættes med brug af vandbaseret eller silokonebaseret glidecreme.
Nogle få er overfølsomme overfor gummi.

Gode råd om kondomer

Kondomer findes i forskellige former, størrelser og farver. Prøv nogle forskellige, så I finder den model, I synes bedst om.
Hvis du skal ud at rejse, anbefaler vi at du medbringe kondomer købt i Danmark. Nogle lande er mere restriktive, hvorfor det kan være svært at få fat i, ligesom der ikke alle steder stilles samme kvalitetskrav som herhjemme. Er du allergisk overfor latex, kan du her finde latex-fri kondomer

Kobberspiral - fordele og ulemper

Du kan købe en kobberspiral uden recept, men du har behov for lægen, når spiralen skal lægges op i livmoderen, hvor den konstant afgiver lidt kobber til slimhinden.
Kobberspiralen giver mindre beskyttelse end hormonspiralen.
Kvinder, der ikke ønsker at bruge prævention med hormoner, kan med fordel anvende en kobberspiral.
Kobberspiralen er kendt for at kan give kvinden kraftige menstruationsblødninger
Og så er det vigtigt, at din kobberspiral ikke giver beskyttelse mod sexuelt overførte sygdomme.

Pessar - fordele og ulemper

Et pessar er fremstillet blødt gummi. Det skal inden samleje smøres med pessarcreme og placeres oppe i skeden og dække for livmodermunden, så det lukker af for sædceller. Voksne kvinder, der ikke ønsker at bruge kobberspiral eller prævention med hormoner, kan vælge at beskytte sig mod uønsket graviditet.
Nogle pessarer kræver, at du skal have taget mål ved lægen først - andre pessarer fås i en model, der passer til alle. Søg råd på apoteket eller hos lægen først.
Kvinden kan sætte pessaret op i skeden op til 2 timer inden samleje
Kvinden skal lade pessaret sidde 6-8 timer efter samleje.
Det er vigtigt at bemærke at et pessar ikke beskytter mod sexsygdomme.

Femidom - fordele og ulemper

Femidom er et kondom, der kan bruges af kvinder. Femidom beskytter ligeså godt mod graviditet og sexsygdomme som kondomet. Femidom kræver lidt teknik at bruge, det er noget dyrere end kondom.

Har du behov for yderligere viden til sikker sex?

Har du behov for yderligere information kan du spørge på dit lokale apotek, eller du kan skrive til os på chatten her på DinApoteker.dk. Det er ganske fortroligt og anonymt.

 

Ofte stillede spørgsmål omkring præventionsmidler:

Hvorfor skal man bruge et kondom?

Kondom er en effektiv form for prævention. Det beskytter mod både graviditet og kønssygdomme. Det er nem præventionsform, der kan bruges af alle. Kondomet er lavet af tyndt naturgummi. Det skal rulles på mandens rejste penis inden samleje. Ved udløsning opsamler kondomet mandens sæd og beskytter derved mod uønsket graviditet. Kondomet forhindrer også smitte med sexsygdomme, fx klamydia og hiv.

Hvordan sætter man kondomet på?

Rul kondomet lidt ud. Så er det let at se, hvilken vej det skal rulles på. Hvis kondomet er lavet med et reservoir (en lille gummidut i enden) klemmes luften ud af reservoiret med tommel- og pegefinger, inden det rulles på. Træk forhuden tilbage og rul kondomet på den stive penis. Når kondomet når til forhuden, skubber du forhuden lidt frem, før du ruller kondomet helt ned. Der må ikke komme luft ind under kondomet. Undgå at rive kondomet på negle eller skarpe genstande.

Hvilken prævention skal jeg vælge?

Er du seksuelt aktiv og ønsker at undgå sexsygdomme og graviditet, skal du bruge prævention. Du kan på Apoteket.dk læse om også de receptpligtige muligheder, som du efterfølgende skal have en snak med din læge om. Her på siden kan du se de forskellige former for prævention, hvor du ikke behøver en recept. Hvis du som kvinde ønsker prævention med hormoner, skal du have en recept fra lægen. Lægen vil derfor undersøge dig og tale med dig for at finde ud af, hvilken præventionsform der egner sig til dig, herunder hvad du skal være opmærksom på.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.