Tilbage
Tilpas udvalg

Tandkødsproblemer

DinApoteker.dk er det rigtige sted at søge efter produkter til hjælp med tandkødsproblemer. Du opdager hurtigt, at vi på apoteket har et enormt sortiment - og du kan se og købe det hele online. Mangler du hjælp, så kig ned på dit lokale apotek.

21 Produkter
Sorter efter:

Tandkødsbetændelse (Gingivitis)

Mon ikke de fleste kender til oplevelsen med betændt tandkødet med blødning ved tandbørstning? Det forsvinder ofte uden behandling, hvis mundhygiejnen bare forbedres, fx ved at bruge tandtråd dagligt. Tandkødsbetændelse kan i modsætning til Parodontose nemt bedres.
Tandkødsbetændelse udvikler sig dog ofte til paradontose, hvis man lader står til. Så breder det sig til knoglen under tanden.
Alle oplever fra tid til anden ømt tandkød, der bløder ved tandbørstning. Hos de fleste forsvinder problemet, hvis man bruger tandbørsten ekstra omhyggeligt. Hjælper det ikke, skal man høre tandlægen – og få gode råd vejledning.

Primære risikofaktorer til problemer med tandkødet

Sørg for at undgå:

1. Dårlig mundhygiejne
2. Rygning
3. Hyppigt indtag af sukkerholdige drikke/ fødevarer

Andre risikofaktorer:

Graviditet og Tandkødsbetændelse

Under en graviditet oplever omkring halvdelen af de kommende mødre, at tandkødet bløder mere end normalt. Mundgenerne starter oftest i et par måneder inde i graviditeten og stopper omkring fødselstidpunktet.
Tandlægerne ser desuden af og til, at tandkødet hos svangre begynder at vokse meget hurtigt. Hævelsen i tandkødet er øm og bløder nemt ved berøring.

Nedsat immunforsvar og tandkødsbetændelse

Ved nedsat immunforsvar er modstandskraften nedsat også over for de bakterier, som sidder i plakket på dine tænder. Der oplever du lettere tandkødsbetændelse. Er du stresset i perioder, vil du ofte være modtagelig for tandkødsbetændelse. Det samme gælder, hvis man er i behandling med immundæmpende medicin.

Sukkersyge (diabetes)

Er din sukkersyge ikke reguleret og styret tilstrækkeligt, oplever du mange gener. En af dem vil måske være at du ekstra let får tandkødsbetændelse.

Medicinbivirkninger

For en del P- piller er beskrevet øget risiko for tandkødsbetændelse

Andre årsager til tandkødsbetændelse?

Akutte former for tandkødsbetændelse • Herpes simplex virus, der forårsager forkølelsessår kan give anledning til en smertefuld mundbetændelse. Den ser vi oftest hos mindre børn.
Tandkødet angribes med blærer, der senere går over i gullige sår. Tandkødet bliver ildrødt og hævet.
• Streptokok-forårsaget tandkødsbetændelse opstår oftest hos voksne. Mange gange lige efter man er kommet af med en halsbetændelse. Der udvikler sig sår på tandkødet. Tandlægen vil ofte sætte patienten i almindelig penicillin-behandling i 7-10 dage.
• Tandkødsbetændelse er oplevet som et af de første tegn på leukæmi. Leukæmipatienter bløder ofte kraftigt fra tandkødet ved tandbørstning. Det er indlysende, at tandlægerne er opmærksomme på dette forhold.

Hvad sker, hvis man lader stå til med tandkødsbetændelse?

Tandkødsbetændelse kan let behandles i starten. Det er dog vigtigt, at betændelsen ikke har nået knoglen. For får man ikke bugt med betændelsen ved at sørge for bedre tandhygiejne og mundhygiejne, breder den sig til knoglen og starte en begyndende paradontose.

 

Ofte stillede spørgsmål omkring tandkødsbetændelse:

Har jeg tandkødsbetændelse?

Har jeg tandkødsbetændelse? Det er ikke altid, der er andre symptomer på tandkødsbetændelse end blødning og måske lidt ømhed ved tandbørstning. Men nogle gange vil tandkødet føles hævet. Hvis ikke symptomer går væk, når mundhygiejnen bedres, bør man spørge tandlægen. Det kan være Paradontose eller andre sygdomme. Og det er fornugtigt at få det undersøgt.

Hvorfor får jeg tandkødsbebetændelse?

Når der sidder bakterier i tandkødet, skyldes det som oftest, at der efterlades madrester på tandfladerne eller imellem tænderne. Fjerner man dem ikke ved tandbørstningen og den daglige rengøring af munden, vil der uvilkårligt opstå betændelse.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.