Tilbage

Fod- og ankelforbindinger

På DinApoteker.dk finder du nemt dit lokale apoteks store sortiment til bandage af fod og ankel. Du finder det største sortiment hos os. Har du fået en sportsskade, er det vigtigt du giver kroppen tid til at restituere. Bemærk venligst de forskellige størrelser inden du bestiller. Og mangler du noget, så kig ned på dit lokale apotek. Vi er jo lige i nærheden.

34 Produkter
Sorter efter:

I mange sportsgrene - særligt i fodbold, dine ankler meget udsatte.
Undersøgelser viser, at op mod hver 4. skade, der sker i fodbold er skader i anklerne.
Årsagen er selvsagt, at der ofte sker både vrid og spark på anklerne, og andre gange skyldes det simpel overbelastning med for meget træning.

Særligt smertefulde skader opstår, når du forstrækning eller en kraftig forstuvning - og ofte forårsaget af et samtidigt vrid, hvor foden måske er låst.


Vi opdeler ankelforbindinger i 2 typer. Det klassiske elastikbind, du selv ruller på, eller det "faste" til at "tage på". Begge kan de dog både lindre og forebygge ankelskader.

Det billigste er et gammeldags elastikbind, der giver en let støtte til fod og fodled. Det kan bruges ved de mindre ankelskader eller som passende aflastning når genoptræning går i gang efter en skade.
Du opnår en rimelig bevægelighed, men det er også der begrænsningen ligger. For du kan fortsætte - og det er ikke tilrådeligt ved de større skader. Men det er praktisk at have med i tasken - du kan have det på i kondiskoen eller fodboldsstøvlen.

Den anden type er faste ankelbind oftest fremstillet i neopren. Et rigtigt ankelbind varmer musker mv. i anklen og giver god støtte. 
Det gør, at anklen stabiliseres, og virker umiddelbart smertelindrende omkring anklen og anvendes ved milde ankelskader. Mange personer med tidligere oplevede ankelskader bruger gerne disse ankelbind forebyggende når de skal udøve deres sport . Personer, der er plaget af "svage ankler" har også en fordel i disse modeller.

Det, at forbindingen holder på varmen hjælper desuden til en bedre blodcirkulation i både fod og fodled.


Når du skal genoptræne efter en ankelskade, anbefaler mange fysioterapeuter, at du kombinerer med både et støttebind og aflastende ankelbind.

Svage ankler bør genoptrænes langsomt. Målet er at dine ledbåndene ikke bliver kronisk slappe. Det vil næsten helt sikkert nemlig resultere i gentagne ankelskader, som kan bevirke, at du må trappe ned på din sport.

Nåpr du skal genoptræne dine ankler på, anbefaler mange fysioterapeuter at du bruger vippebræt. Derved styrkes bl.a. muskulaturen, og ofte nedsættes risikoen for flere ankelskader. 

Døjer du med svage ankler ellr har du haft ankelskader, så er et ankelbind et godt middel til at støtte dine ankler og lindre overbelastningssmerter. 

På det lokale apotek og DinApoteker.dk finder du det store udvalg af ankelforbindinger i den rigtige kvalitet. 

Vi anbefaler, at du ved alvorlige sportsskader eller fald altid søger hjælp hos fysioterapeuten.

Det er vigtigt at få fastlagt skadens omfang, ligesom fysioterapeuten er ekspert i genoptræning.


Er du i tvivl, eller kan du ikke finde, hvad du søger, da kom forbi dit lokale apotek, eller kontakt os på DinApoteker.dk på chatten.


 

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.