Tilbage
Tilpas udvalg

Ginseng / Rosenrod

Her på DinApoteker.dk kan du se vores sortiment indeholdende ginseng og rosenrod.

Du bør læse brugsanvisningen og følge de gode råd.

Rosenrod hævdes at øge kroppens evne til at modstå fysiske og mentale stress-påvirkninger, hvor ginseng gavner både mænd og kvinder ved at bidrage til kroppens naturlige forsvar og til kroppens vitalitet.

12 Produkter
Sorter efter:

Hvad er rosenrod?

Drogen består af roden fra Rhodiola rosea.. Drogen indeholder bl.a. glykosidiske fenylpropanoider med salidrosid og rosavin som de vigtigste, og som hævdes at øger kroppens evne til at modstå fysiske og mentale stress-påvirkninger. I dyr er fundet, at ekstrakt af rosenrod kan nedsætte stress-induceret kortisolsekretion.

Rosenrod og ginseng mod træthed

Naturlægemiddel ved træthed og rekonvalescens.

Effekt af rosenrod

En analyse af ialt 11 undersøgelser, hvor ekstrakt af rosenrod var undersøgt over for placebo for effekt på mental og fysisk træthed.

6 undersøgelser omhandlede mål for fysisk træthed, og i 2 af disse undersøgelser var der signifikant effekt i gruppen, der fik rosenrod sammenlignet med placebo. Tilsvarende var der i 3 ud af 5 undersøgelser, som omhandlede mental træthed, bedre effekt af rosenrod.

Bivirkninger

Der er ikke beskrevet bivirkninger ved brug af rosenrod.

Find alle kosttilskud her

Køb kosttilskud til bedre søvn her

Ofte stillede spørgsmål om ginseng:

Hvad er ginseng godt for?

Der er mange rapporter og undersøgelser om ginsengs effekt. Generelt er man enig om visse positive effekter. Til gengæld er den videnskabelige dokumentation mere afdæmpet i sine anprisninger. De danske fødevaremyndigheder står bag en anbefaling om, at ginseng gavner både mænd og kvinder ved at bidrage til kroppens naturlige forsvar og til kroppens vitalitet.

Er der bivirkninger ved ginseng?

Bivirkninger i form af svimmelhed og problemer med at fokusere og udvidede pupiller er set ved høje doser. Høje doser (over 15 gram pr. dag) bør undgås, da de kan medføre symptomer som forhøjet blodtryk, nervøsitet, søvnløshed, hududslæt, morgendiarré og eufori.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.