Tilbage
Du handler her: Malling Apotek - Skift apotek
Dine recepter
0
Din kurv
Din kurv er tom.
Tilpas udvalg

Børnevitaminer

Her kan du se apotekets mange kvalitets produkter med vitaminer og mineraler til børn. Og vi kan mere end vores ABC.
Du bør læse brugsanvisningen og følge de gode råd. Vær altid opmærksom på, om produktet er anbefalet netop til den påtænkte aldersgruppe.
Opbevar ALTID vitaminer utilgængeligt for børn. Vitaminer er ofte farvestrålende og kan virke tillokkende for børn. Der er desværre børn, der indlægges med forgiftninger hvert år, fordi de har spist vitamintabletter i høje doser.

48 Produkter
Sorter efter:

Vitaminer og mineraler til børn

Ifølge Sundhedsstyrelsen, bør alle forældre bør give deres børn D-vitamin de to første år af barnets liv. Med tilskud af jern er det ikke helt så enkelt.

D-vitamindråber til børn

Alle børn fra 2 uger til 2 år har brug for et D-vitamintilskud på 10 mikrogram (400 IE) dagligt i form af D-vitamindråber. Du giver barnet D-vitamindråber direkte i munden eller på en ske sammen med fx lidt modermælk.
Er dit barn født for tidligt, skal du følge neonatalafdelingens anbefalinger under indlæggelsen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn med mørk hud, eller børn, der går klædt, så kroppen for det meste er tildækket om sommeren, får et D-vitamintilskud hele barndommen.
Som udgangspunkt anbefaler Sundhedsstyrelsen ikke at give børn mulitvitamintabletter i stedet for D-vitamindråber. Hvis du ønsker at give barnet en tyggemultivitamintablet, når det er blevet 1½ år, skal du ikke længere give D-dråber. Hvis dit barn både får tabletter og dråber, får dobbelt dosis D-vitamin.
Når børn under 1½ år ikke skal have tyggetabletter, skyldes det, at mange børn ikke har udviklet tyggefunktionen endnu. Så for at undgå risiko for kvælning, anbefales tyggetabletter ikke til de helt små.

Jerntilskud til børn under 1 år

Hvis dit barn også skal have tilskud af jern, kommer dels an på, om barnet er blevet født for tidligt, og dels på barnets fødselsvægt.
Er barnet født til tiden (37. uge eller senere) med en fødselsvægt på over 2500 g har det normalt ikke brug for jerntilskud. Barnet får dækket behovet for jern gennem kosten.
Børn født for tidligt har generelt et mindre jerndepot i kroppen og derfor større behov for jern pga. hurtig tilvækst.

Jerntilskud til tidligt fødte eller undervægtige:

Myndighederne anbefaler generelt:
For tidligt fødte børn med fødselsvægt under 1500 g: cirka 8 mg jern dagligt til barnet er 12 måneder.
For tidligt fødte børn med en fødselsvægt mellem 1500 g og 2500 g: cirka 8 mg jern dagligt til barnet er 6 måneder.
Børn født til tiden med en fødselsvægt under 2500 g: cirka 8 mg jern dagligt fra udskrivelse til 6 måneder.
Får du anden besked af jordemoder eller sundhedsplejerske, skal du selvfølgelig følge deres råd.
Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have halv dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller ca. 8 mg hver anden dag. Det skyldes, at der er mere jern i modermælkserstatning end i den naturlige modermælk.

Vitaminpiller til børn mellem 1 og 10 år

Får dit barn en sund og varieret kost, er der normalt ikke behov for tilskud af vitaminer og mineraler til børn med undtagelse af D-vitamin fra 0-2 år.
Sundhedsstyrelsen vurderer, at almindelig kost dækker barnets behov for vitaminer og mineraler. Derfor har sundhedsstyrelsen ikke en generel anbefaling om tilskud af vitaminer og mineraler til børn.
Hvis du vælger at give dit barn en multivitamintablet, er det vigtigt, at du vælger et produkt til børn med et indhold på omkring 100 % af ADT (Anbefalet Daglig Tilførsel) for de forskellige vitaminer og mineraler for børn mellem 1 og 10 år.
Der ses desværre af og til meget alvorlige forgiftningstilfælde hos børn, der har fundet æsken af de ofte velsmagende vitamintabletter – og derfor har spist en større mængde multivitamintabletter. Det er derfor vigtigt, at opbevare kosttilskud utilgængeligt for dit barn. Også når det er på ferie hos andre! Opdager du, at dit barn har spist vitamintabletter, skal du kontakte Giftlinjen på telefon 82 12 12 12.

Jeg har et småtspisende og lidt kræsent barn

Er barnet småtspisende, kræsent eller fødevareallergiker, kan du rådføre dig med lægen eller sundhedsplejersken om behovet for tilskud af vitaminer og mineraler.
chat
Chat med en apoteker
Chat
med en apoteker
Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Samtykkeerklæring

Du oplyses hermed om, at din Apoteker er dataansvarlig for de oplysninger, der gives i forbindelse med chatten. din Apoteker opbevarer alene din IP-adresse til brug for statistiske formål (i op til 18 måneder), og således ikke nogen øvrige personoplysninger, medmindre du selv opgiver sådanne oplysninger i forbindelse med chatten. Chatdialogen slettes efter 24 timer.

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores persondatapolitik. For at starte chatten skal du samtykke til behandlingen heraf ved at sætte kryds i boksen nedenfor.

Jeg er indforstået med, at dinapoteker.dk opbevarer min chatdialog i 24 timer, og at mit opkald indgår i en samlet statistik for en periode på op til 18 måneder.