Tilbage
Tilpas udvalg

Urinvejsinfektion

På DinApoteker.dk kan du se apotekets håndkøbssortiment til behandling af urinvejsinfektion uden recept.
Du bør læse brugsanvisningen og følge de gode råd. Bemærk du kan købe test til undersøgelse af urinvejsinfektion, og at tranebær i nogle tilfælde naturligt kan forebygge urinvejsinfektion.
Har du spørgsmål, kan du kontakte os på dit lokale apotek, eller skrive til os på chatten.

1 Produkter
Sorter efter:
  • Haiprex 1 g 100 stk

    Mod blærebetændelse

    100 stk. tabletter

    Varen er på lager
    301,55 kr

Urinvejsinfektion, hvordan opstår det?

Urinvejene består af nyrerne, urinlederne, urinblæren og urinrøret. Nyrerne virker egentligt som et filter, der fjerner affaldsstoffer fra blodet, der passerer med væske over i urinen. Urinlederne fører urinen fra nyrerne til urinblæren, hvor den lagres og tømmes ud via urinrøret.
Normalt er urinen steril og altså fri for fremmede mikroorganismer. Det er dog ikke sjældent at bakterier kommer ind i urinvejene fra urinrøret og forårsage blærebetændelse eller urinvejsinfektion.
Symptomer på urinvejsinfektion er svie ved vandladning, hyppige vandladninger med små mængder urin (dryp-tisseri) og nogle gange synligt blod i urinen.

Hvem får oftest blærebetændelse?

Urinvejsinfektioner er meget almindelige. Efter spædbarnsalderen er urinvejsinfektioner hyppigere blandt piger/kvinder, fordi deres urinrør er kortere og tættere på endetarmen. Drenge/mænd er fra naturens hånd forsynet med et længere urinrør.

Urinstix - test for urinvejsinfektion

Du kan også på DinApoteker.dk købe urinstix fra fx Combur, som du kan bruge til at finde ud af, om der er tale om en urinvejsinfektion.

Ofte stillede spørgsmål om urinvejsinfektion og blærebetændelse:

Hvad er symptomer på urinvejsinfektion?

Symptomer på urinvejsinfektion er svie ved vandladning, hyppige vandladninger med små mængder urin (dryp-tisseri) og nogle gange synligt blod i urinen.

Er en urinvejsinfektion eller blærebetændelse farlig?

Hvis en urinvejsinfektion ikke opdages og behandles tidligt, kan den sprede sig til nyrebækkenet og nyrerne, med stærke smerter til følge. Hos ældre medborgere, kan urinvejsinfektion påvirke mentalt, så den ældre slet ikke er til at kende.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.