Tilbage
Tilpas udvalg

Diarré

Her på DinApoteker.dk kan du se apotekets enorme håndkøbssortiment til behandling af både akut og kronisk diarre. Du bør læse brugsanvisningen og følge de gode råd når du behandler "tynd mave".
Har du diarré, skal du sørge for at drikke rigeligt - og supplér gerne med et fiberprodukt.
Er der tale om tilgrundliggende bakterieinfektion, bør denne infektion selvfølgelig også behandles. Du kan ofte med fordel supplere med indtagelse af et middel indeholdende mælkesyrebakterier.

20 Produkter
Sorter efter:

Diarre

Lægerne definerer diarre som mere end tre daglige toiletbesøg med løs til vandig afføring. Akut diarré skyldes næsten altid en infektion med bakterier, virus eller parasitter. Der er mange forskellige bakterier, virus eller parasitter, der kan være årsagen.

Årsager

Dårlige sanitære forhold, indtagelse af smittebærende føde og brug af antibiotika kan have betydning ved diarré. Ca. 95 % af de akutte tilstande af diarré går over af sig selv. Det er kun sjældent nødvendigt at undersøge, hvilke mikroorganismer der er skyld i infektionen.

Væsketilførsel er alfa og omega

Det vigtigste er at sikre god tilførsel af væske. Dette gælder især små børn og ældre mennesker. I de fleste tilfælde er rigeligt med drikke tilstrækkeligt. Man kan evt. blande en sukkerholdig frugtsaft tilsat ½ teske salt per liter væske. Opløsninger som indeholder sukker (1-2 % glukose) og salt (elektrolytter) i moderate koncentrationer er det mest optimale. Disse opløsninger kan du finde på DinApoteker.dk Det er let og bekvemt – men ikke bedre, end hvad du kan lave selv!
Væsken gives i små og hyppige portioner. Smagen kan forbedres med saft. Sodavand og juice indeholder for meget sukker (10-15 % glukose). Det vil trække vand ind i tarmhulen og derved øge tabet af væske. Disse drikke bør fortyndes med vand eller med halvdelen af hver.

Børn

Det er ikke nødvendigt at stoppe med at barnet får mælk i den akutte fase. Mælken bør derimod gives i små mængder og ofte, for eksempel hver 2. time. Børn som har tendens til at kaste op af mælk, bør få andet at drikke det første døgn efter, at symptomerne er opstået. Det er derudover ikke nødvendigt at undgå mælkeprodukter. Brystbørn ammes som vanligt.

Gode råd

1. Spis om muligt almindelig mad ved diarré
2. Mad indeholdende stivelse (ris, havre, gulerødder, majs etc.) har en gunstig effekt
3. De fleste tilfælde af akut diarré er ufarlige - og går over af sig selv
4. Småbørn med kraftig eller langvarig diarré og er syge og medtagede, bør ses af læge
5. Voksne med langvarig eller kraftig diarré og som er alment syge, bør undersøges af læge
6. Er der blod i afføringen, har du voldsomme og smerter i maven og/eller feber, bør du også undersøges af læge
7. Vær opmærksom på at vaske hænder grundigt efter du har været på toilettet, og før du håndterer mad
8. Ved feber og mathed bør man kontakte sin læge
9. Babyer med diarre bør også blive tilset af en læge
10. Du kan overveje at bruge et mælkesyre-produkt til at normalisere din tarmflora. Vælg et produkt med et højt indhold at bakterier.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.