Tilbage
Tilpas udvalg

Tranebær

Her finder du vores udvalg indeholdende ekstrakter af tranebær.
Mange anvender tranebær, da det har vist sig at hæmme særligt de gentagne urinvejsinfektioner.

Undersøgelser har vist, at tranebærsaft kan hæmme sygdomsfremkaldende bakteriers evne til at sætte sig fast i urinvejene, hvilket menes at være en forudsætning for udvikling af urinvejsinfektion Du bør læse brugsanvisningen og følge de gode råd.

14 Produkter
Sorter efter:

Tranebær

Tranebær omfatter forskellige arter, bl.a. amerikansk tranebær (Vaccinium macrocarpon) og europæisk tranebær (Vaccinium oxycoccus). Tranebær har - især i form af saft - været brugt i årtier mod urinvejsinfektion. Undersøgelser har vist, at tranebærsaft kan hæmme sygdomsfremkaldende bakteriers evne til at sætte sig fast i urinvejene, hvilket menes at være en forudsætning for udvikling af urinvejsinfektion. De aktive indholdsstoffer i tranebær synes at være fructose og/eller proanthocyanidin (PAC).
Den mindste effektive dosis er ukendt, men er formentlig svarende til 300 ml saft om dagen, svarende til omkring 35 mg PAC.

Anvendelse

Naturlægemiddel til forebyggelse og behandling af lettere, gentagne urinvejsinfektioner.

Effekt

Flere analyser omfattende kliniske studier har vist nedsat risiko for urinvejsinfektion hos patienter med øget risiko for infektion, herunder kvinder med gentagne urinvejsinfektioner. De inkluderede undersøgelser var generelt små og af ringe videnskabelig kvalitet. Et væsentligt problem er, at dosis i mange af undersøgelserne ikke var standardiseret mht. aktivt indholdsstof (PAC), idet indholdet af PAC kan variere meget, bl.a. mellem forskellige arter.

Bivirkninger

Kapsler med koncentrat af tranebær har et højt indhold af oxalat, som formodes at kunne øge risikoen for stendannelse i urinvejene hos patienter med risiko for nyresten.

Interaktioner

Det er sandsynligt, at tranebær kan hæmme aktiviteten af lægemiddelmetaboliserende enzymer i leveren (CYP2C9) og dermed øge virkningen af en række lægemidler, bl.a. warfarin.
Spørg din læge eller på apoteket, hvis du bruger blodfortyndende lægemidler.

Se alle kosttilskud og naturprodukter her

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Samtykkeerklæring

Du oplyses hermed om, at din Apoteker er dataansvarlig for de oplysninger, der gives i forbindelse med chatten. din Apoteker opbevarer alene din IP-adresse til brug for statistiske formål (i op til 18 måneder), og således ikke nogen øvrige personoplysninger, medmindre du selv opgiver sådanne oplysninger i forbindelse med chatten. Chatdialogen slettes efter 24 timer.

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores persondatapolitik. For at starte chatten skal du samtykke til behandlingen heraf ved at sætte kryds i boksen nedenfor.

Jeg er indforstået med, at dinapoteker.dk opbevarer min chatdialog i 24 timer, og at mit opkald indgår i en samlet statistik for en periode på op til 18 måneder.