Tilbage
Tilpas udvalg

Solbeskyttelse til børn

Du finder på DinApoteker.dk let alle de solprodukter til børn, som du kan købe på apoteket. Husk de helt små børn ikke skal være i solen - og husk så de 4 vigtigste solråd: Skygge, solhat, Siesta og solcreme Du finder det største sortiment hos os. Vi fører produkter for enhver smag - og i alle prisklasser, så alle kan være med. Og mangler du noget, så kig ned på dit lokale apotek. Vi er jo lige i nærheden.

16 Produkter
Sorter efter:

Hvordan virker solbeskyttelse

Det er vigtigt, at du bruger din sunde fornuft mht solbeskyttelse og dit barn, for jo tidligere et barn udsættes for høje doser af UV-stråling og medfølgende solskoldninger, jo større er risikoen for, at de senere i livet udvikler hudkræft.
Ingen solbeskyttelse beskytter 100% mod solens stråler. Derfor bør du smøre dit barn ind flere gange dagligt. Sørg derfor for at dit barn har solcreme i institutionen, skolen eller på sportspladsen.
Der findes to former for filtre; kemiske og fysiske.

Kemisk filter:

De kemiske filtre er beskyttende stoffer, som trænger ind i vores øverste hudlag. Når UV-strålerne rammer huden, absorberer filteret UV-strålingen, så den ikke når længere ned i hudlagene. Når solbeskyttelse er med kemisk filter, kan du ikke se det på huden.

Fysisk filter:

De fysiske filtre er stoffer, der lægger sig som en tynd hinde ovenpå huden og beskytter ved at reflektere solens stråler som et spejl. De fysiske filtre danner et hvidt lag på huden, som du kan se, når du smører solcremen på.

Hvilken SPF er bedst?

SPF betyder Sun Protection Factor eller Solbeskyttelsesfaktor. Det angiver graden af beskyttelse mod strålerne. Har solcremen solfaktor 20, vil det sige, at dit barn kan tåle 20 gange højere UV-stråling, når man anvender solcremen. Graden af solbeskyttelse afhænger af, hvor i verden du bliver eksponeret for solens stråler.
Som hovedregel anbefaler Kræftens Bekæmpelse, at du bruger solbeskyttelse med faktor 15 til 30 hjemme i Danmark – og højere, hvis du skal sydpå.

Brug nok!

Og så er det vigtigt, at du smører den rette mængde solcreme på huden. Smører du ofte huden ind får du en langt bedre beskyttelse end hvis du smører een gang med en højere faktor. Bruger du blot for lidt, skal du ikke regne med at en faktor 20 også beskytter med faktor 20. Derfor er det meget vigtigt at bruge den rigtige mængde – og brug den gerne ofte.
Kræftens Bekæmpelse har lavet den "tommelfingerregel" , at du skal bruge en hel håndfuld creme til en hel krop. Til et barn altså en mængde, der svarer til barnets håndfuld
.

Hvad er UV-stråler?

UV-stråler er ultraviolette stråler. De er usynlige for det enneskelige øje.
Når vi bestråles med UV-lys danner vi D-vitamin i huden. Så langt så godt.
Solen udsender forskellige typer af stråling, bl.a. UVA-, UVB-stråler.
chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.