Tilbage
Tilpas udvalg

For synet / øjnene

På DinApoteker.dk har du adgang til apotekets sortiment indeholdende kosttilskud og naturprodukter til gavn for øjnene og synet generelt. Du bør læse brugsanvisningen og følge de gode råd. Er det svært, er det godt du kender os - for vi er lige til at træffe også på dit lokale apotek.

14 Produkter
Sorter efter:

Øjensygdomme og kosttilskud.

Vores syn ændrer sig efterhånden som vi ældes. Udover nedsat syn følger med stigende alder også risikoen for en række øjensygdomme.
Den mest almindelige er grå stær.
Men undersøgelser tyder på, at en lutein-rig kost kan være med til at forebygge øjensygdomme som øjenforkalkning og AMD (aldersrelateret macula degeneration). © Type 1

Masser af grøntsage

I et eksperiment i Sundhedsmagasinet på DR spiste to testpersoner 300 gram grøntsager med et ekstra højt luteinindhold hver dag.
I løbet af en 5 ugers periode fordoblede forsøgspersonerne mængden af lutein i blodet, noget som på længere sigt kan forbedre synet.
Jeg er overrasket over, at man så relativt nemt kan fordoble koncentrationen af lutein i blodet, udtalte Torben Lykke Sørensen, der er overlæge på Øjenafdelingen på Sjællands Universitetshospital i TV´s Sundhedsmagasin

Hvad er Lutein

Lutein er et næringsstof, der findes i mange grøntsager. Det findes også i øjets nethinde, og er vigtig for at vi har et godt syn.

Øjenforkalkning

Ca 50% af danskere over 70 år har øjensygdommen AMD i, og sygdommen er faktisk den hyppigste årsag til svagtsynethed og blindhed i Danmark. (Kilde: Sundhed.dk)
Folk der lider af AMD eller forkalkninger i øjet anbefales oftest tabletter med lutein for at bremse sygdommens udvikling, da lutein findes naturligt i øjets nethinde.
pil video 26 SEKUNDER Desværre er der ingen officielle anbefalinger til patienter, der har sygdommen i mild grad eller til raske, der gerne vil forebygge øjensygdommen. Men eksperimentet i DR´s Sundhedsmagasin viser, at kosten kan spille en forebyggende rolle, mener Torben Lykke Sørensen.

Hvad kan du selv gøre ?

Torben Lykke Sørensen vil måske anbefale fremover, at man spiser flere grøntsager for at øge lutein-niveauet.
Det er trods alt smartere, at man kan spise sig til mere lutein i blodet i stedet for at tage tabletter, siger Torben Lykke Sørensen.

Hvad er Lutein

Lutein er et næringsstof med en gul farve.
Stoffet findes i øjets ”gule plet”, der sidder på nethinden
Lutein forekommer i mange grønsager og frugter, som grønkål, spinat, broccoli, ærter, gulerødder, ferskner og mandariner.
Lutein er et organisk farvestof. Vi kan desværre ikke selv danne det. Kroppen kan kun få den nødvendige lutein gennem kosten eller kosttilskud.
chat
Chat med en apoteker
Chat
med en apoteker
Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Samtykkeerklæring

Du oplyses hermed om, at din Apoteker er dataansvarlig for de oplysninger, der gives i forbindelse med chatten. din Apoteker opbevarer alene din IP-adresse til brug for statistiske formål (i op til 18 måneder), og således ikke nogen øvrige personoplysninger, medmindre du selv opgiver sådanne oplysninger i forbindelse med chatten. Chatdialogen slettes efter 24 timer.

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores persondatapolitik. For at starte chatten skal du samtykke til behandlingen heraf ved at sætte kryds i boksen nedenfor.

Jeg er indforstået med, at dinapoteker.dk opbevarer min chatdialog i 24 timer, og at mit opkald indgår i en samlet statistik for en periode på op til 18 måneder.