Tilbage
Tilpas udvalg

For synet / øjnene

På DinApoteker.dk har du adgang til apotekets sortiment indeholdende kosttilskud og naturprodukter til gavn for øjnene og synet generelt. Du bør læse brugsanvisningen og følge de gode råd. Er det svært, er det godt du kender os - for vi er lige til at træffe også på dit lokale apotek.

16 Produkter
Sorter efter:

Øjensygdomme og kosttilskud

Vores syn ændrer sig efterhånden som vi ældes. Udover nedsat syn følger med stigende alder også risikoen for en række øjensygdomme.
Den mest almindelige er grå stær.
Men undersøgelser tyder på, at en lutein-rig kost kan være med til at forebygge øjensygdomme som øjenforkalkning og AMD (aldersrelateret macula degeneration). © Type 1

Masser af grøntsager

I et eksperiment i Sundhedsmagasinet på DR spiste to testpersoner 300 gram grøntsager med et ekstra højt luteinindhold hver dag.
I løbet af en 5 ugers periode fordoblede forsøgspersonerne mængden af lutein i blodet, noget som på længere sigt kan forbedre synet.
Jeg er overrasket over, at man så relativt nemt kan fordoble koncentrationen af lutein i blodet, udtalte Torben Lykke Sørensen, der er overlæge på Øjenafdelingen på Sjællands Universitetshospital i TV´s Sundhedsmagasin

Øjenforkalkning

Ca 50% af danskere over 70 år har øjensygdommen AMD i, og sygdommen er faktisk den hyppigste årsag til svagtsynethed og blindhed i Danmark. (Kilde: Sundhed.dk)
Folk der lider af AMD eller forkalkninger i øjet anbefales oftest tabletter med lutein for at bremse sygdommens udvikling, da lutein findes naturligt i øjets nethinde.
pil video 26 SEKUNDER Desværre er der ingen officielle anbefalinger til patienter, der har sygdommen i mild grad eller til raske, der gerne vil forebygge øjensygdommen. Men eksperimentet i DR´s Sundhedsmagasin viser, at kosten kan spille en forebyggende rolle.

Ofte stillede spørgsmål om øjne og kosttilskud:

Hvad er lutein?

Lutein er et næringsstof med en gul farve. Stoffet findes i øjets ”gule plet”, der sidder på nethinden. Det kan bremse øjensygdomme som AMD og øjenforkalkning.

Hvordan kan du få mere lutein?

Lutein forekommer i mange grønsager og frugter, som grønkål, spinat, broccoli, ærter, gulerødder, ferskner og mandariner. Det anbefales derfor, at man spiser flere grøntsager for at øge lutein-niveauet. Ellers kan tabletter som kosttilskud hjælpe.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.