Tilbage

Øjen- og øreprodukter til dyr

Vi sætter fokus på produkter til øjen- og øreprodukter til dit kæledyr her på DinApoteker.dk På DinApoteker.dk kan du hjemmefra kigge på dit lokale apoteks sortiment indenfor netop pleje af øjne og ører hos dit kæledyr. Og kan du ikke finde hvad du søger, er du som altid velkommen til at kigge ned på dit lokale apotek. Vi er der for at hjælpe - og vi er lige i nærheden.

7 Produkter
Sorter efter:

Øjen- og øreprodukter til dyr

Du finder her vores sortiment i plejende midler til dit kæledyrs øjne og ører. Er der tale om alvorligere lidelser, skal du selvfølgelig henvende dig ved dyrlægen. Døjer din hund eller kat med tørre øjne, kan du køber dråber til at lindre det ubehag, der følger med, ligesom vi har øjenmidler til at rense dit kæledyrs øjne. Du kan hjælpe din hund elle rkat med at rense øjet og øjenomgivelserne. Vi har midler dertil. Bruger du "bare saltvand" til at skylle med, skal du selvfølgelig kun bruge rent og sterilt saltvand.
Ligeledes kan du læse om de øremidler, vi har til at smøre øregangen hos dit kæledyr , og til at opløse ørevoks og hjælpe med til at holde øregangene rene hos din hun eller din kat. Da det er et stort problem hos mange hunde, har vi valgt også at omtale øremider, der særligt generer hunde, særligt i hvalpetiden. Er din hund plaget af øremider, skal du snakke med din dyrlæge. Men du kan med de midler, du kan købe uden recept fra dyrlægen hjælpe hunden ved at opløse ørevoks og renholde øregangen, hvilket vanskeliggør livsbetingelserne for mider – og i øvrigt også bakterier og svampesporer.

Øremider hos hunde

En øremide (otodectes cynotis) er en parasit, der trives blandt andet i hundens øregang. Den kan dog også findes andre steder på kroppen. Den irriterer øregangen og forårsager øregangsbetændelse. Miden lever af døde hudceller og ørevoks, som dens blotte tilstedeværelse irriterer øret til at danne. Øremider ses i øvrigt oftest hos hvalpe. Øremider og ørevoks er altså to forskellige problemstillinger. Men mange har den opfattelse, at du til dels kan forebygge øremider, hvis du sørger for at renholde hundens ører. Ikke overdrevet – men med jævne mellemrum.- måske 1-2 gange pr. uge Men er din hund plaget af øremider, skal du altså ikke undlade et besøg hos din dyrlæge.

Symptomerne på øremider

Hunden viser tegn på kløe i ørerne
Hunden vil ofte på grund af gener ryste på hovedet
Der opstår større mængder tørt, sort ørevoks Kigger du ind i hundens øre, er det tydeligt rødt og irriteret
Du kan eventuelt få din dyrlæge til at undersøge hundens øre ved at kigge ind i det – eller ved at kigge på hundens ørevoks i mikroskop.

Behandling af øremider

Har miderne forårsaget øregangsbetændelse eller eksem, er det ikke nok at dræbe dem. Man skal også behandle følgesygdommene. Miderne behandles da med midler fra dyrlægen.
Det er vigtigt, at alle hunde og katte i husstanden behandles.

Forebyggelse – eller hvad kan jeg selv gøre?

Din hund er tydeligt generet, hvis den har øremidler. De kan dog let fjernes med hjælp fra dyrlægen. Efterfølgende kan du risikere, at nogle mider overlever uden for hunden i en klump ørevoks, så der er en lille risiko for, at hunden kan blive smittet igen.
I de fleste tilfælde efterlader et øremideangreb ingen permanente skader. Hvis øret har været meget rødt og irriteret i længere tid, kan huden have taget permanent skade og blive fortykket og ujævn. Det sker, hvis hunden er overfølsom overfor øremiderne. Efter dyrlægen har behandlet for mider, kan du gøre noget ved at holde dyrets øre rent. Vi har flere slags plejende og ørevoksopløsende øredråber. De opløser hundens ørevoks og plejer i øvrigt og smører hundens øregang. Særligt hunde med kraftig behåring i ørerne kan have godt af at få renset øregangen med jævne mellemrum. Regelmæssig brug af rensende øredråber kan også reducere den lugt, nogle hunde har tendens til at få i ørerne.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.