Tilbage

Cremer, Lotion og Olier

På DinApoteker.dk kan du i fred og ro vælge imellem apotekets kæmpe udvalg indenfor cremer, lotions og olier. Du kan let finde lige det produkt, der passer bedst til dit specifikke behov - Uanset hudtype og alder. Vi har midler i alle prisklasser og til alle gener. Er det svært, er det godt du kender os - for vi er lige til at træffe også på dit lokale apotek.

379 Produkter
Sorter efter:

Pleje af tør hud

Hvad er tør hud?

Tør hud er karakteriseret ved skællende, eventuelt rød, irriteret og kløende hud.
Tør hud opleves oftest om efteråret og vinteren på grund af luftens lave indhold af fugt.
Du oplever oftest tør hud i ansigtet, på hænderne og på arme og ben.
Problemer med tør hud bliver hyppigere med stigende alder.
En del, har arvet tendensen til tør hud

Hvorfor tør hud?

Man har i mange år vidst at vores talgkirtler i huden og hudens evne til at holde på fugt falder med stigende alder. Overhudens indhold af fedt er en vigtig faktor for hudens evne til at holde på vand og virke som den tiltænkte barriere mod omgivelserne.
Hen ad efteråret falder luftfugtigheden både inden- og udendørs. Vinterkulden og blæsten udenfor virker udtørrende, og det samme gør opvarmningen af vore huse. Når vi går ind og ud, skifter vi mellem et varmt, tørt klima og et koldt klima, og dermed forstærkes udtørringen af huden.
Udover tørt miljø, har hyppig vask med vand og sæbe, overdreven soldyrkning og andre påvirkninger fra omgivelserne stor betydning for udtørring af huden.

Hvad kan jeg selv gøre?

Her er en række råd, der vil hjælpe imod udtørring:
Undlad at bade flere gange om dagen. Lange og varme bade udtørrer huden.
Spar på sæbe og har du behov for sæbe, så vælg en med hudvenlig pH-værdi.
I stedet for sæber, kan du vælge at vaske dig med hudolier. De udtørrer ikke , men har samme gode vaskeevne som sæbe. Men pas på, hvis du bruger dem i brusebadet. Gulvet bliver som en skøjtebane, hvis du bruger vand og olie sammen!!
Dup huden tør med håndklædet i stedet for at gnide den tør.
Påfør fugtighedscreme på din hud, mens du er nøgen og fugtig efter badet. Brug helst en hudvenlig og uparfumeret fedtcreme, gerne med fugtighedsbevarende stoffer såsom glycerin.
Luft ofte ud i hjemmet og på arbejdspladsen og skru grene lidt ned for varmen.
Overvej at købe store planter til stuen, soveværelset og på kontoret. De afgiver en del fugt til luften.
Undgå overdreven soldyrkning. Sørg for at drikke rigeligt væske. Tør hud kan bedres, hvis du drikker rigeligt.
Tag let og luftigt bomuldstøj på inderst, det nedsætter hudirritationen.

Behandling af tør hud?

Påfør fedtcreme (dvs en creme med høj fedtprocent) mindst to gange dagligt. Du behøver ikke købe dyre, parfumerede lotions. På apoteket kan du ofte få prøver på deres billige uparfumerede cremer. Prøv nogle forskellige mærker, og vælg de cremer, der passer dig bedst.
Om sommeren foretrækker mange en tynd fugtighedscreme, hvor flertallet i vinterhalvåreter bedre hjulpet med en fedtcreme.
Er du hårdt plaget, kan lægen ordinere en creme indeholdende binyrebarkhormon i kortere perioder. Gerne sammen med fedtcreme. Det vil dæmpe hævelse og irritationen.

Hvornår skal jeg søge læge?

Ekstremt tør hud hos børn bør undersøges hos egen læge og evt. hudlæge. Den tørre hud kan klø og irritere, så man kradser sig til blods, får ødelagt nattesøvnen og evt. får hudinfektion. Kan man med apotekets plejende midler klare generne med den tørre hud, eller får man ødelagt sin nattesøvn af kløe og kradsen, bø man kontakte egen læge.
Du kan altid spørge på dit lokale apotek, eller du kan bruge chatten her på DinApoteker.dk
chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.