Tilbage
Tilpas udvalg

Øm hals

Her på DinApoteker.dk kan du se det store sortiment vi på apoteket har af midler til en øm hals.
Der er hjælp at hente uanset om det er til et barn eller til en voksen.
Du kan læse mere om fordele og ulemper ved både de generelt virkende sugetabletter - eller om du kunne få bedre gavn af en mundspray eller halsspray.
Er det svært at vælge, er det godt du kender os - for vi er lige til at kontakte - enten på chatten eller på dit lokale apotek.

21 Produkter
Sorter efter:

Ondt i halsen

Har du ondt i halsen, er det et tegn på, at der er noget galt – ofte en infektion. Du oplever måske feber, smerter og ubehag, når du synker. Din læge kan afgøre, hvad der er årsag til smerterne. Ofte er det virus – og det hjælper antibiotika ikke mod. Men du kan få noget til at lindre og bedøve halsen lidt, indtil det er ovre.
Ved ca. 5 % af alt sygefravær i vintermånederne, er halssmerter et hovedsymptom.
Langt størstedelen af patienterne har halssmerter på grund af virus eller bakterier, som ikke behøver behandling med antibiotika. En mindre del med ondt i halsen har infektion med streptokok-bakterier. Det kan være behandlingskrævende og ca 1-2 % har mononukleose ("kyssesyge")

Har du tør hoste, så få hjælp her

Årsag til halssmerter

Den hyppigste årsag til halssmerter er virusinfektioner. Halsinfektioner går som regel over af sig selv. Symptomerne er ofte moderate, og komplikationer ses sjældent. Det er de færreste, der får behandling ud over smertestillende tabletter og evt lindring med sugetabletter eller halsspray.

Lindrende medicin og andre gode råd

Du kan herover se, det store sortiment, vi har på DinApoteker.dk. Både halstabletter, sugetabletter, halsspray og mundspray kan lindre den ømme hals. Nogle vælger at skylle og gurgle munden i desinficerende klorhexidin, brintoverilte eller mundskyllevæsker. Indtag af varme drikke som the – evt. tilsat noget spiritus er et gammelkendt husråd. Det lindrer – og giver ofte lidt hygge, udover at man med ondt i halsen har godt af, at være lidt god ved sig selv.

Små børn med ondt i halsen

Fornemmer du, at et lille barn er syg, skal du ikke tøve med at opsøge din læge.

Ofte stillede spørgsmål om øm hals:

Hvad er årsagen til ondt i halsen?

Der er mange årsager som almindeligvis ikke kræver behandling. Infektioner i de øvre luftveje på grund af virus. Almentilstanden er ikke særlig påvirket, og der er sjældent feber. Hoste tyder på virus infektion. Såkaldt svælgkatar er næsten altid forårsaget af virus. Man har oftest mest ondt i halsen om morgenen. Almentilstanden er god, og der er ofte lidt forhøjet temperatur. Ved ”Kyssesyge” eller mononukleose, ses kraftigere hævelse af mandler og lymfeknuder på halsen. Fåresyge er en virusinfektion i spytkirtler. Den er blevet sjælden efter indførelsen af børnevaccination. Men en del undlader vaccination, hvorfor den ses oftere og oftere igen. 2-3 uger efter smitten optræder der ofte let feber i nogle dage. Derefter mærker du ømhed på kind og smerter ved tygning. Der ses typisk hævelse og ømhed i ørespytkirtlerne. De optræder tit i starten kun på en side, men hævelsen ender som regel med at komme på begge sider.

Skal jeg besøge egen læge med øm hals?

Da det sjældent der er komplikationer, er det normalt ikke nødvendigt for personer med øm hals i kortere tid at opsøge læge. Men hvis der er store gener, er det vigtigt at afklare, om du har streptokokbetændelse, fordi du så kan have gavn af penicillin. Det er også vigtigt at udelukke kyssesyge, da den oftest vil tage længere tid.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.