Tilbage
Tilpas udvalg

Mundbind og Ansigtsvisirer

Vi har du kun værnemidler, der er godkendt af de relevante myndigheder. Brug af mundbind og ansitsvisirer er et supplement til forebyggelse af smitte. Derfor skal det bruges korrekt og sammen med øvrige værnemidler. Hav altid håndsprit og et mundbind med, så du kan tage det på, hvis det bliver nødvendigt. Det er ikke altid billedet her på siden er identisk med netop den vare, du kan få. Imidlertid går vi ALDRIG på kompromis med kvaliteten.

17 Produkter
Sorter efter:

Hvilken masketype/mundbind skal jeg anvende?

Vi anbefaler som udgangspunkt, at du bruger CE-mærkede mundbind, der er til engangsbrug, og som dækker både mund og næse. Som privatperson kan du bruge mundbind/maske ”type I”, som er til engangsbrug. Der findes også andre typer, fx type II og type IIR. Disse anvendes normalt i sundhedssektoren. Som privatperson er der ikke behov for, at du anvender denne type, men det er dog ikke forkert at gøre det Du kan også bruge stofmundbind. De udgør en vis barriere, men effekten er usikker og afhænger fx af tekstiltype.

Hvordan bruger jeg mundbind korrekt?

- Mundbindet skal dække både næse og mund og tilpasses ansigtet.
- Næsebøjlen klemmes godt til næseryggen – herved nedsættes også risiko for duggede briller.
- Udfør håndhygiejne, før mundbindet tages på.
- Når mundbindet tages på og af, må kun elastikkerne berøres – ikke selve mundbindet.
- Mundbindet må ikke hænge rundt om halsen/hagen eller sidde fx oppe i panden
- Vær opmærksom på, at mundbindet skal vendes korrekt (oftest den farvede side udad).
- Mundbind skal håndteres og opbevares rent.
- Mundbindet må så vidt muligt ikke berøres, når du har det på.
- Hvis mundbindet bliver fugtigt eller synligt forurenet, skal det skiftes
- Mundbind til engangsbrug skal smides ud efter brug/når det tages af, hvorefter du skal vaske hænder eller bruge håndsprit.
- Hvis der anvendes stofmundbind, skal dette vaskes ved min. 60 °C mindst en gang daglig.
- Et brugt stofmundbind opbevares i en plastpose, indtil det bliver vasket.
- Undgå at berøre øjne, næse og mund, når mundbindet tages af.

Kan jeg bruge et visir i stedet for mundbind?

I modsætning til mundbind, så filtrerer visiret ikke luften, men fungerer som en barriere. Hvis du vælger et visir, skal det som minimum dække næse og mund. Vær i øvrigt opmærksom på, om det er et engangsvisir, eller om det kan vaskes og bruges flere gange.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Samtykkeerklæring

Du oplyses hermed om, at din Apoteker er dataansvarlig for de oplysninger, der gives i forbindelse med chatten. din Apoteker opbevarer alene din IP-adresse til brug for statistiske formål (i op til 18 måneder), og således ikke nogen øvrige personoplysninger, medmindre du selv opgiver sådanne oplysninger i forbindelse med chatten. Chatdialogen slettes efter 24 timer.

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores persondatapolitik. For at starte chatten skal du samtykke til behandlingen heraf ved at sætte kryds i boksen nedenfor.

Jeg er indforstået med, at dinapoteker.dk opbevarer min chatdialog i 24 timer, og at mit opkald indgår i en samlet statistik for en periode på op til 18 måneder.