Tilbage
Du handler her: Lufthavns Apotek København - Skift apotek
Dine recepter
0
Din kurv
Din kurv er tom.
Tilpas udvalg

Mundbind og Ansigtsvisirer

På DinApoteker.dk finder du værnemidler, der er godkendt af de relevante myndigheder. Det er ikke altid billedet her på siden er identisk med netop den vare, du kan få. Imidlertid går vi ALDRIG på kompromis med kvaliteten. HVIS ikke netop det apotek, du har tastet ind har varen, vil vi opfordre dig til at kigge på andre apoteker, der er med i DinApoteker i dit nærområde, om de har mundbind. For det er desværre lidt hektisk i disse dage. Vi beder om din forståelse!

8 Produkter
Sorter efter:

Mundbind og ansigtsmasker mod Covid-19

Brug af mundbind er nyt i det danske samfund.
Hvem skal bruge mundbind? Hvilket mundbind anbefaler eksperterne ? Hvordan bruges det korrekt? Og hvor længe må man have det på? Kan det genbruges ? Find svarene og læs mere om anbefalingerne for brug af mundbind her.

Hvilket mundbind er bedst?

Hvilket mundbind bør du købe? Det kommer helt an på hvem, der skal bruge det.
Det er vigtigt at huske, at mundbind ikke beskytter 100% mod coronavirus. Ofte filtreres ”kun 95-97%” fra. Det er derfor fortsat ekstremt vigtigt, at vi holder afstand og dyrker den gode håndhygiejne.

Tre typer

Her kan du læse om tre typer af kirurgiske masker - eller mundbind, som de hedder populært:
Type I:
Mundbind af ”type I” beskytter omgivelserne mod smitte fra bæreren. Mundbindet bruges derfor personer med covid-19 samt af personer, som er mistænkt for at være smittet med covid-19 for at beskytte andre.
Det er klart det billigste mundbind – og kræver ved større forsamlinger, at ALLE bruger det. Det er modellen den danske stat sendte til Århus.
Type II:
Mundbind af ”type II” nedsætter risikoen for smitte for både bærer og omgivelser – og beskytter således begge veje; både fra bæreren og til bæreren. Denne type anvendes af sundhedspersonale ved kontakt med personer med covid-19 og personer, som er mistænkt for at være smittet med covid-19.
Masken har 3-lag der dels:
1. Vandtæt lag, der filtrerer partikler, støv og ofte lugt
2. Barrierelag, der blokerer for bakterier
3. Blødt indre lag, som er behageligt mod ansigtet
Type II er det mest almindeligt brugte mundbind, da det beskytter bæreren. Det kan anvendes i offentlig trafik, bus, tog og fly.
På europæisk plan er det besluttet, at flyrejsende skal bruge mundbind af type II
Det er et engangsbind – og man anbefaler ikke at det genanvendes.
Type IIR:
Denne type mindsker ligeledes risikoen mod smitte fra begge veje; både fra bæreren og til bæreren. Disse mundbind anvendes af operationteams, da de også beskytter mod blod og kropsvæsker. "R" står for resistent.
De anbefales af mange eksperter, da de i hvertfald i teorien er bedre, hvis en person hoster eller nyser – og ikke gør det ned i sit ærme.
Den er god at vælge, når du risikerer at være sammen med mange mennesker i det offentlige rum, i indkøbscenter ellre når du skal med kollektiv trafik.
Det er også et engangsmundbind – og man anbefaler ikke at det genanvendes.

Mundbind af stof

Som Søren Brostrøm har udtrykt det, er et stofmundbind endda et hjemmesyet mundbind bedre end intet mundbind”.
I modsætning til meget andet, der kommer fra myndighederne, er dette dog ikke dokumenteret.
Det er vigtigt, at vide, at et bomuldsmundbind har en lav bakteriefiltreringseffekt og dermed høj risiko for, at mikroorganismer og viruspartikler kan trænge igennem. Derfor er disse ikke-kirurgiske mundbind mindre effektive end de såkaldte CE-mærkede mundbind, du kan købe. Ved CE-mærkede mundbind er beskyttelsesgraden nemlig dokumenteret.
Hvis du har symptomer på COVID-19, tilhører du en risikogruppe – eller er på vej til eller hjem fra en Covid-test, skal du altså anvende et CE-mærket mundbind.
.

Sundhedsstyrelsen giver følgende råd om mundbind af stof

Hvad enten de er hjemmelavede eller syede udtaler styrelsen:
• Mundbindet skal som udgangspunkt bestå af tre lag tætvævet stof (f.eks. bomuld).
• Det skal være forsynet med elastikker til at sætte om ørerne, og det skal kunne sidde tæt til ansigtet, så det dækker både næse og mund.
• Mundbindet skal kunne vaskes flere gange ved mindst 60 grader. Det skal vaskes en gang om dagen eller hyppigere, hvis det bliver beskidt eller fugtigt.
• Sørg for at have flere mundbind at skifte med. Læg nyvaskede mundbind i en lukket pose, hvis du f.eks. skal have dem med i tasken.
• Efter brug: Smid mundbindet direkte til vask, eller opbevar det i en lukket pose, indtil det kan blive vasket.
• Mundbind er personlige - del ikke med andre.

Hvornår skal du have mundbind på?

I Danmark anbefales det, at man har et mundbind med i tasken til situationer, hvor det er svært at holde afstand - f.eks. i kollektive transportmidler.
I nogle kommuner er der for nylig kommet krav om anvendelse af mundbind i offentlig transport og samtidig anbefales her brug af mundbind i indkøbscentre, supermarkeder og andre større butikker.
Husk at skifte dit mundbind, hvis de bliver våde eller beskidte.
Sundhedsmyndighederne tilpasser næsten dagligt deres hjemmeside med opfordringer og råd – også om brug af mundbind. Lige nu (15/8-20) står der

Brug mundbind

• Hvis du er smittet med covid-19 eller har symptomer herpå og er nødsaget til at bryde din selvisolation for at komme til og fra sygehuset. • Hvis du er en nær kontakt til en person, som er smittet, og er nødsaget til at bryde din selvisolation for at komme til og fra test. • Hvis du er på vej hjem fra lufthavnen eller andet, efter du har været ude at rejse i et højrisikoområde i udlandet, og skal i selvisolation. • Hvis du er pårørende til en person i øget risiko og ikke kan holde afstand til vedkommende. Personer i øget risiko er f.eks. personer over 80 år og personer over 65 år med en eller flere kroniske sygdomme. • Hvis du skal med offentlig transport, og det ikke er muligt at holde afstand. • I erhvervsmæssig sammenhæng hvor hyppig eller langvarig ansigt-til-ansigt kontakt er uundgåelig (f.eks. frisører). • Ved store forsamlinger - f.eks. optog hvor tæt kontakt ikke kan undgås. Det er desuden blevet vedtaget, at du skal anvende mundbind af type II (eller IIR) i forbindelse med flyrejser på europæisk niveau.
chat
Chat med en apoteker
Chat
med en apoteker
Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Samtykkeerklæring

Du oplyses hermed om, at din Apoteker er dataansvarlig for de oplysninger, der gives i forbindelse med chatten. din Apoteker opbevarer alene din IP-adresse til brug for statistiske formål (i op til 18 måneder), og således ikke nogen øvrige personoplysninger, medmindre du selv opgiver sådanne oplysninger i forbindelse med chatten. Chatdialogen slettes efter 24 timer.

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores persondatapolitik. For at starte chatten skal du samtykke til behandlingen heraf ved at sætte kryds i boksen nedenfor.

Jeg er indforstået med, at dinapoteker.dk opbevarer min chatdialog i 24 timer, og at mit opkald indgår i en samlet statistik for en periode på op til 18 måneder.