Tilbage

Produkter til gener ved anal og endetarmsåbning

På DinApoteker.dk kan du se vores udvalg til behandling af problemer i endetarmsregionen. Du kan læse mere om behandling og lindring af hæmorider her.

Det er ikke for alle det mest åbenlyse at stå på apoteket og fortælle om. Derfor kan du med fordel kigge sortimentet igennem og gøre dig dine valg - Vi sender gerne anonymt, eller du kan afhente i en lukket pose. Kan du ikke finde hvad du søger, så kig ned på dit lokale apotek. Vi er der for at hjælpe dig.

11 Produkter
Sorter efter:

Kløe ved endetarmen

Mange kender til problemer med kløe rundt om endetarmen, analkløe. Det er en meget almindelig tilstand som ofte skyldes lokal fugtighed og hygiejniske forhold.
Er du alt for ihærdig med at vaske og dermed fjerne naturligt fedtstof, bliver området mere sårbar. Omvendt er dårlig hygiejne også øget risiko for anal-gener. Er der smerter når du har afføring, finder mange lindring ved at bruge intimrenseservietter til at rense med efter. Selv blødt toiletpapir kan føles som sandpapir! Nogle finder lindring, hvis de fugter toiletpapiret med produkter, der oprindeligt blev udviklet til babyens pleje. Olivenolien plejer slimhinderne og hjælper med til at lindre.

Hyppige årsager

Hæmoroider er en hyppig forklaring på analkløe. De opstår ofte som følge til forstoppelse, graviditet eller langvarig diarré.
Typisk ses perioder med blødning af lyst rødt blod i forbindelse med afføring.
Analkløen opstår på grund af øget fugtighed i området omkring endetarmen Der kan nogle gange mærkes små udposninger i endetarmsregionen. Andre mærker ved såkaldte analfissurer, der er små smertelige sprækker omkring endetarmsåbningen. Man ser ofte frisk blod ved afføringen. Af og til mærkes vandig væske og man bliver fugtig i området omkring endetarmsåbningen. Man kan på grund af fugtigheden rammes af eksem i området. Bemærk, at børneorm kendetegnes ved analkløe. De forårsager kraftig analkløe særligt om aftenen og om natten. Ormen kan ses i afføringen eller ved endetarmens åbning

Hvornår skal jeg søge læge?

Det er vigtigt at du ved blod i afføringen får afkræftet at du ikke lider af alvorlig sygdom.
Oplever du symptomer som sår, blødning, udvækst i og ved endetarmen, skal du henvende dig ved lægen.
Hjælper de midler, du kan købe uden recept ikke, eller har du brugt dem i flere uger uden bedring, vil vi anbefale et lægecheck.
Har du behov for yderligere information eller gode råd, kan du spørge dpå dit lokale apotek eller du kan skrive til os på chatten her på DinApoteker.dk

Bliv klogere på: Hæmorider

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.