Tilbage
Tilpas udvalg

Led og muskler

På DinApoteker.dk har du adgang til apotekets enorme sortiment indeholdende kosttilskud og naturprodukter for at gavne led og muskler. Du bør læse brugsanvisningen og følge de gode råd. Og husk: Selv om det er naturlige produkter, så kan alt overdrives. Er det svært, er det godt du kender os - for vi er lige til at træffe også på dit lokale apotek.

23 Produkter
Sorter efter:

Hjælp til gener fra led og muskler

Adskillige danskere kender til gener fra led og muskler. Antallet af gener stiger som regel med alderen. Blandt ældre, er det næsten alle, der er plagede af bl.a. slidgigt.

Hvad kan jeg selv gøre?

Bliver man gammel nok, rammes man uvilkårligt af slidgigt. Men man kan selv gøre noget for at udsætte gener, smerter og ubehaget: Sørg for at hold dig så godt i form som muligt med regelmæssig motion – og sørg for at hold vægten.

Hvad skyldes slidgigt?

Slidgigt bliver værre og værre og generne stiger med alderen. Det fører til, at brusken i dine led lidt efter lidt nedbrydes. Udviklingen af slidgigt går meget hurtigere, hvis dine muskler er svage og som følge af inaktivitet. Imidlertid har gentaget ensformige bevægelser (som eksempelvis samlebåndsarbejde..) betydning, ligesom overvægt og tidligere ledskader fra eksempelvis sportsudøvelse stor betydning.

Hvor opstår slidgigt?

Hyppigt oplever vi, at det er brusken i knæ, ankler og hofter, der rammes. Men det optræder også i vores mindre led som i fingre og storetæer.
Rammes du af stivhed i et led, hævelse eller smerter i et led, skal du tænke på at det KAN være slidgigt. Ofte oplever to personer ikke slidgigt ens.
Generelt beskrives slidgigt som prikkende, jagende eller borende smerter. Nogle fortæller om smerter, der stråler ud omkring leddet.

Motion hjælper på slidgigt

Hvis du motionerer og hvis du vejer for meget smider nogle af de ekstra kilo, kan du dog nedsætte hastigheden, som din slidgigt udvikler sig med.
Når man har ondt, har man dog sjældent lyst til at motionere. Imidlertid er det at sidde stille medvirkende til at blive i ”den onde cirkel”. Det moderne menneskes liv, som bruger sin krop meget lidt set i forhold til bare for 2-3 generationer siden, er medvirkende til, at smerter i bevægeapparatet i dag er så hyppigt som tilfældet er.
Stillesiddende arbejde, transport i bil og ikke på cykel eller på gåben, maskiner til at hjælpe med næsten alt i det moderne menneskes dagligdag er kommet i de sidste par generationer. Bare vore bedsteforældre eller oldeforældre var aktive fra næsten de vågnede til de gik i sendg. Vores krop er ikke skabt til det liv, vi byder den.

Livsstilssygdom

Menneskekroppen er skabt til at blive brugt, og moderat motion virker smertelindrende og giver næring til bruskcellerne. Alle led bør holdes i gang om ikke med arbejde, så med øvelser og træning, også gerne inden slidgigten rammer dig.
Mangler du yderligere hjælp til øvelser, så tag din fysioterapeut med på råd. Du kan også få gode råd ved at spørge os på dit lokale apotek. Du er også velkommen til at bruge chatten på DinApoteker.dk

Hvad kan jeg selv gøre?

Hvis du vejer for meget, så forsøg at smide nogle kilo
Dyrk lidt motion. Selv lidt er bedre end ingenting.
Start roligt op, hvis det er længe siden, du har rørt dig. Du skal ikke brænde ud første dag. Det skal jo gerne blive noget, du har lyst til – også i morgen. Træn musklerne omkring de ømme led. Du skal ikke overbelaste dem. Søg gerne hælp hos en fysioterapeut og få nogle gode øvelser tilpasset dig og din situation.
Du kan tale med din læge, fysioterapeut eller dit apotek, om et tilskud af lægemidler indeholdende Glucosamin eller et kosttilskud, vitaminer eller mineraler kan gavne dig

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.