Tilbage
Tilpas udvalg

Forbrænding

På DinApoteker.dk kan du se hele apotekets sortiment med alskens produkter til din forbrændte hud . Husk altid at køle, hvor der er behov - og hav gerne en spray med kildevand ved hånden. Vi har midler i alle prisklasser og til alle gener. Er det svært, er det godt du kender os - for vi er lige til at træffe også på dit lokale apotek.

8 Produkter
Sorter efter:

Solforbrænding

Symptomerne på solskoldning, også kaldet solforbrænding, optræder få timer efter ophold i solen. Man ser rødme, hævelse og nogle gange blærer på huden, der er sviende og smertefuld.
Generelt er det kun personer med lys hud, der oplever solskoldning. Hvor der er tale om et større område, som er solskoldet, kan det give almene symptomer som hovedpine, feber og træthed. Solforbrænding kan opstå ved ophold i solen, men også i solarier – specielt de, der har fået ”nye rør”, eller hvor man har opholdt sig alt for længe i solariet.

Førstehjælp ved solforbrænding

Sørg for at personen kommer ind i skyggen, og sørg for hurtig afkøling – eksempelvis ved at give en overbrusning eller et koldt bad.
Mange oplever lindring ved at dusche med en spray med thermalsk kildevand. Det lindrer og virker antiinflammatorisk – og fremfor alt køler det, når det fordamper. Smør personen med en fugtighedscreme eller en ”aftersun-lotion” der ofte indeholder kølende ingredienser. Produkter indeholdende aloe vera har en udtalt lindrende virkning på forbrændt hud. Smør eller dup den solskoldede og forbrændte hud flere gange dagligt.
Vi anbefaler at påføre midler, der direkte er fremstillet til behandling af forbrændinger. Således findes flere midler, der absorberer overskudsvarmen og udligne temperaturforskellen, så varmeskaden ikke trænger dybere ned i vævet. Effekten indtræder i løbet af minutter og holder i flere timer. Derfor bruges den også af forskellige redningstjenester under transport af forbrændte på vej til skadestuen.
Undlad at prikke hul i eventuelle blærer. Det fremmer helingen og modvirker infektion
Er blærerne er meget store, spændte og generende, prikkes der dog hul på dem. Hold øje med eventuel infektion i tiden efter.
Klager den forbrændte over smerter, kan man give et mildt smertestillende middel som paracetamol eller ibuprofen. Følg brugsanvisning og den anbefalede dosering.
Man kan anvende en såkaldt ”SOS-creme”, og husk at det er særligt vigtigt at huden tilføres masser af fugt, da den solforbrændte hud er udtørret mere end godt er.
Ved udtalt solskoldning kan du smøre en mild creme med binyrebarkhormon på det forbrændte område. Det modvirker hævelse og rødmen.
Dannes der mange blærer på det forbrændte område, eller hvis der er andet hurtigt indsættende ubehag som udslæt, svær kløe eller feber, bør personen tilses af en læge kontaktes.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Samtykkeerklæring

Du oplyses hermed om, at din Apoteker er dataansvarlig for de oplysninger, der gives i forbindelse med chatten. din Apoteker opbevarer alene din IP-adresse til brug for statistiske formål (i op til 18 måneder), og således ikke nogen øvrige personoplysninger, medmindre du selv opgiver sådanne oplysninger i forbindelse med chatten. Chatdialogen slettes efter 24 timer.

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores persondatapolitik. For at starte chatten skal du samtykke til behandlingen heraf ved at sætte kryds i boksen nedenfor.

Jeg er indforstået med, at dinapoteker.dk opbevarer min chatdialog i 24 timer, og at mit opkald indgår i en samlet statistik for en periode på op til 18 måneder.