Tilbage
Tilpas udvalg

Tarmbesvær og fordøjelse

Som du kan se, har apotekets et enormt håndkøbssortiment til behandling af tarmbesvær og fordøjelsesproblemer.

Du bør læse brugsanvisningen og følge de gode råd. Det er vigtigt om muligt at sørge for rigelig væskeindtagelse hver dag og spis gerne alsidig og gerne fiberrig kost.

Du kan læse mere om forstoppelse her.

Mange forsøger at "normalisere maven" med mælkesyrebakterier. Men har du problemer her og nu, kan et afføringsmiddel være vejen frem, eller måske noget der stopper din diarré.

Har du spørgsmål eller brug for gode råd, så kom ned på dit lokale apotek eller skriv til os på chatten.

111 Produkter
Sorter efter:

Fordøjelsesbesvær og andet tarmbesvær

Betegnelsen fordøjelsesbesvær – såkaldt dyspepsi - dækker over symptomer, som opstår i forbindelse med fødeindtagelse.

Dyspepsi

Dyspepsi er godartet, forstået på den måde, at der ikke ligger noget alvorligt til grund for "fordøjelsesbesværet", som det også kaldes. Men det generer, og besværet udløses ofte af spisning - sommetider allerede under måltidet, andre gange op til en time efter. Generne kommer gerne i perioder af nogle måneders varighed og forsvinder så igen for en tid.
Ifølge nogle opgørelser døjer op mod hver fjerde dansker fra tid til anden af fordøjelsesbesvær. Den gode nyhed er, at du kan gøre en hel del selv for at mindske ubehaget.

6 Gode råd fra DinApoteker.dk

Her får du fire gode råd, til at komme dyspepsi til livs:

1. Pas på, at du ikke ubevidst synker luft

Det fylder op i maven og kan give både oppustethed og i øvrigt også sure opstød. Det opleves typisk, hvis du ryger, spiser meget hurtigt, tygger meget tyggegummi eller drikker meget sodavand og andre kulsyreholdige drikke.

2. Stress af om muligt

Stress sætter gang i mavesyren og kan få fordøjelsessystemet til at trække sig krampagtigt sammen. Det kan også sætte gang i hele systemet - eller det modsatte. Ofte oplever man, at den en effektiv kur mod stress, er at komme udenfor i dagslyset og gå en rask tur.

3. Få din nattesøvn

Uden mad og drikke duer helten ikke, men det gør man altså heller ikke, hvis man sover dårligt. Et godt råd til at sikre sig nok søvn, er faste sovevaner – og at gå tidligere i seng. Slukke for tv og computer og sørg for at dæmpe belysningen i soveværelset. Du vil da opleve, at trætheden overmander dig meget hurtigere, end hvis du konstant aktiveres af lyde og lys til langt ud på aftenen.

4. Få styr på vægten

Den tykke mave trykker på hele fordøjelsessystemet. Så også af denne årsag er det en fordel at holde normalvægten. Det kan være meget svært – men det lønner sig.

5. Få noget motion

Det er godt for maven og fordøjelsen, at man sørger for at få sig rørt – selvfølgelig efter evne. Men lidt motion er bedre end ingenting. Vi bevæger os alt for lidt i forhold til, hvad vi fra naturens hånd er skabt til. Det er kun i de seneste måske 20-30 år, vi har fået muligheden for at sidde stille, blive kørt næste uanset, hvor man skal hen, arbejde uden at bevæge os. Næsten alt i dag er automatiseret. Og det er ikke sundt for vores krop

6. Spis mere grønt

Generelt spiser vi alt for fedt, sødt, salt – og for meget. Din mave har godt af at få grønt – både på grund af vitamin- og mineralindholdet, men også det ringe indhold af fiber eller slagger i kosten, er med til at gøre vores tarme dovne.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.