Tilbage
Tilpas udvalg

Selen

Selen er en vigtig bestanddel i kroppens immunforsvar. Det er således vigtigt i bekæmpelsen af virus og bakterier. Selen indgår desuden i det antioxidative forsvar.
Herudover bidrager selen blandt andet til vedligeholdelse af et normalt stofskifte, det medvirker til normalisering af hud, hår og negle, ligesom det er vigtigt hos mænd for opretholdelse af en normal sædproduktion.
Du bør læse brugsanvisningen og følge de gode råd.

8 Produkter
Sorter efter:

Selen

Selen er en vigtig bestanddel i kroppens immunforsvar. Selen indgår desuden i det antioxidative forsvar. Det meste af kostens selen findes bundet til aminosyrer (som organisk selenomethionin og selenocystein).
Den daglige selenindtagelse hos voksne i Danmark er omkring 44 mikrogram for kvinder og 57 mikrogram for mænd.
Denne indtagelse er dermed tæt på den anbefalede daglige indtagelse, som er 50 mikrogram om dagen for kvinder og 60 mikrogram om dagen for mænd. Minimumsindtagelse af selen er 20 mikrogram dagligt.

Naturlige Selen-kilder

Du finder højt selenindhold i:
Fisk og skaldyr
Æg
Lever

Hvad er Selens funktion i kroppen?

Selen indgår i enzymet glutathion peroxidase, som medvirker i kroppens antioxidative forsvar, hvorfor Selen er nødvendigt for et velfungerende immunforsvar.
Optagelsen af selen er høj. Særligt organisk bundet selen Optages godt.

Selenmangel?

Selen-mangel ses sjældent her til lands.
I områder af Kina, hvor det naturlige indhold af selen i jorden er meget lavere end i Danmark – og derfor også meget lavere i kosten, ses symptomer som hjertesygdomme og ledsygdomme.

Hvem skal tage selentilskud?

Nogle undersøgelser har vist, at et lavt indhold af selen i kosten øger risikoen for kræft og hjertesygdom. Der er dog ikke beviser for, at ekstra tilskud af selen nedsætter risikoen for disse sygdomme.

Bivirkninger ved Selentilskud

Akut selenforgiftning hos voksne efter indtagelse af omkring 1 gram dagligt i gennemsnitligt 4 uger gav anledning til diarre, træthed, hårtab, ledsmerter, misfarvning af negle, kvalme og hovedpine.
Mindre doser indtaget over længere tid har medført hår- og negletab samt nervebetændelse.
Indtagelsen bør ikke overskride 300 mikrogram om dagen.
chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.