Tilbage

Værnemidler

På DinApoteker.dk finder du kun myndighedsgodkente værnemidler. Det er din sikkerhed for at midlerne lever op til de krav, som sikrer både dig og dine omgivelser, og det gælder uanset, om du anvender alcogel, mundbind, ansigtsvisir eller handsker.

75 Produkter
Sorter efter:

Her er lidt bonusinformation om de værnemidler, du kan finde på DinApoteker.dk


Mundbind

De mundbind, du finder på DinApoteker.dk er alle klassificeret som medicinsk udstyr er ofte hvide og blå trelagsmundbind med bindebånd eller øreelastikker og er beregnet til engangsbrug. Alt efter filtreringsevne, kan de hedde type I, type II eller type IIR. Er de godkendte fremgår CE-mærket af emballagen.

Mundbind af Type I

Mundbindet forhindrer smitte fra bæreren af mundbindet. Mundbindet anvendes af borgere med påvist eller mistænkt COVID-19.

Mundbind af Type II

Mundbindet forhindrer smitte begge veje; fra bæreren af mundbindet og til bæreren af mundbindet. Mundbindet anvendes af sundhedspersonale ved kontakt med borgere med påvist eller mistænkt COVID-19.

Mundbind af Type ll R

Mundbindet forhindrer smitte begge veje; fra bæreren af mundbindet og til bæreren af mundbindet. Mundbindet anvendes af operationsteams.

Der er på europæisk niveau krav om, at mundbind Type II (eller Type II R) skal anvendes i forbindelse med flyrejser- ligesom mange lande kræver brug af mundbind. Sæt dig derfor ind i reglerne, når du skal rejse.

Klik på dette link, hvis du vil se korrekt anvendelse af mundbind.
Det er vigtigt at sørge for, at masken slutter tæt omkring næsen.
Man bør også huske, at masken kun nedsætter risiko for smitte gennem luftvejene. Virus herunder COVID 19, smitter også gennem øjnene. Derfor er det omsonst at bruge mundbind og gå uden briller!
Husk desuden god håndhygiejne ved at sørge for hyppig og grundig håndvask. Er dette ikke muligt, så brug håndsprit ofte.
I lufthavne skal du benytte godkendte kirurgiske mundbind af enten type I, type II og type IIR anvendes.

Sørg for CE-mærkede mundbind!


Alle vores mundbind er CE-mærkede. De mundbind som er klassificeret som medicinsk udstyr, er oftest hvide og blå trelagsmundbind med enten bindebånd eller øreelastikker. Alle mundbind er beregnet til engangsbrug og CE-mærket skal i øvrigt altid fremgå på emballage.
Vær desuden opmærksom på, at der er en udløbsdato på mundbind.

Hvor længe må jeg bruge et mundbind

Et mundbind skal skiftes hver 3.-4. time, afhængigt af hvad der står skrevet på det specifikke produkt. Tjek altid Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Sådan bruger du et mundbind korrekt:

Start med at vaske og spritte dine hænder af
Find forsiden af din maske og sørg for ikke at røre ved indersiden af masken
Dæk først næse og mund med mundbindet og fastgør herefter de to elastikker bag ørerne
Sørg for at mundbindet sidder helt tæt til dit ansigt og klem næseklemmen fast om næseryggen
Undgå at røre ved mundbindet under brug. Skift det ofte og minimum hver 3-4 time
Når du skal have mundbindet af, skal du tage fat i elastikkerne og undgå at røre ved selve mundbindet. Smid det ud med det samme.
Vask hænderne eller brug sprit.

Håndsprit, alcogel og hånddesinfektion

Alle de midler til hånddesinfektion, du finder på DinApoteker.dk er godkendte af myndighederne. Dvs. de indeholder alle den korrekte mængde alkohol – tilstrækkeligt for at sikre effekt og ikke for meget for at hindre, at de fordamper så hurtigt, at de ikke når at virke.

Desuden indeholder de alle glycerol eller andet egnet fedtende middel, så dine hænder ikke tørrer unødigt ud.
Vi anbefaler jævnlig brug af en fedtende håndcreme også.

Handsker

Du kan her se vores store udvalg af handsker. Om du vælger latexhandsker, vinylhandsker eller noget helt tredje har ingen indflydelse på beskyttelsen mod smitte. Vælder du handsker med pudder, vil du opleve, at de er lettere at få af og på.
chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.