Tilbage
Tilpas udvalg

Forstoppelse

Her på DinApoteker.dk finder du hele apotekets enorme håndkøbssortiment til behandling af såvel akut som kronisk forstoppelse.
Du bør læse brugsanvisningen og følge de mange gode råd. Sørg for at få rigeligt at drikke - og gerne kost med højt fiberindhold. Supplér ved behov med et fiberprodukt.
Og undgå om muligt de "vanedannende midler". De bør ikke bruges ukritisk gennem længere tid uden lægeanvisning.
Har du spørgsmål eller brug for et godt råd, er vi der altid for dig!

59 Produkter
Sorter efter:

Få hjælp til forstoppelse og hård mave

Find produkter her på siden, der hjælper mod forstoppelse og hård mave. Vi forhandler alle de kendte mærker indenfor afføringsmidler, fx Klyx, Gangiden, Movicol og Lactulose, så du kan slippe for smerter ifm. hård mave og forstoppelse. 

Du kan finde produkter, der virker hurtigt (typisk indenfor 20 minutter) og langvarigt. Vi har både produkter som tabletter, mikstur, stikpiller, rektaltube, pulver og opløsning - så det passer til dit behov og ønsker.

Har du spørgsmål til hvilket afføringsmiddel du skal vælge, så spørg hos din lokale apoteker eller brug vores chat her på siden.

Afføringsmidler - hvordan virker de?

Hos DinApoteker har vi et stort udvalg af afføringsmidler. Vi opdeler afføringsmidlerne i fire kategorier, som er:

  1. osmotisk virkende midler
  2. bulk-midler
  3. peristaltik-fremmende midler
  4. motilitets-fremmende midler

Osmotisk virkende midler

De øger vandindholdet i tarmen, så afføringen bliver løsere og blødere. Midlet blødgør således afføringen i tarmen.Indholdsstoffer i osmotisk virkende laksantia kan blandt andet være laktulose , magnesiumoxid, eller polyethylenglycol (PEG).

Bulk-midler

Bulkmidler tilfører flere fibre med kosten, så afføringens volumen øges samtidig med, at afføringen kommer hurtigere igennem tarmen.

Peristaltik-fremmende midler

Disse stimulerer tarmens egne bevægelser (peristaltik), hvorved afføringen lettere flyttes gennem tarmen.

Lokalt virkende laksantia

Vi anvender de lokalt virkende ved ønsket om udtømning af tarmen før tarmundersøgelser eller operation, kan indføres direkte gennem anus til endetarmen. Motilitets-fremmende midler bruges til meget svær, kronisk forstoppelse. De påvirker nerver i hele tarmkanalen og medfører en langt kortere passagetid igennem tyk- og endetarmen.

Ofte stillede spørgsmål om afføringsmidler

Hvor hurtigt virker afføringsmiddel?

Der er stor variation ift. hvor hurtigt et afføringsmiddel virker - og skal virke. Nogle afføringsmidler tages før sengetid og virker over længere tid, mens andre skal give hurtig effekt, og kan virke efter fem minutter. Så vurder dit behov for, hvor hurtigt det skal virke - evt. i dialog med din apoteker. Du kan bruge DinApotekers chatfunktion, hvis du har spørgsmål.

Hvad afhjælper forstoppelse?

Har du problemer med at komme af med din afføring, hvilket giver smerter og kramper, kan det i nogle tilfælde betale sig at bruge et afføringsmiddel, så tarmen kan blive tømt.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Samtykkeerklæring

Du oplyses hermed om, at din Apoteker er dataansvarlig for de oplysninger, der gives i forbindelse med chatten. din Apoteker opbevarer alene din IP-adresse til brug for statistiske formål (i op til 18 måneder), og således ikke nogen øvrige personoplysninger, medmindre du selv opgiver sådanne oplysninger i forbindelse med chatten. Chatdialogen slettes efter 24 timer.

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores persondatapolitik. For at starte chatten skal du samtykke til behandlingen heraf ved at sætte kryds i boksen nedenfor.

Jeg er indforstået med, at dinapoteker.dk opbevarer min chatdialog i 24 timer, og at mit opkald indgår i en samlet statistik for en periode på op til 18 måneder.