Tilbage

Magnesium

Magnesium er et vigtigt mineral som findes i knogler, muskler og andet blødt væv.
Magnesium er blandt andet med til at underbygge stofskifteprocesser samt bidrage til at vores muskler, nervesystem, hjerne og knogler fungerer på normal vis. På DinApoteker.dk finder du et bredt udvalg af kosttilskud indeholdende magnesium. De seneste år er der sat fokus på Magnesiums (Mg´s) indvirken i kramper i benene, natlige lægkramper og i øvrigt vores at have normal muskelfunktion.

43 Produkter
Sorter efter:

Magnesiumtilskud

Magnesium er livsvigtigt for kroppen. Det findes i blandt andet grøntsager og fuldkorn.
Menneskekroppen indeholder i alt 20-30 g magnesium, hvoraf næsten to tredjedele findes i skelettet.
Dansk gennemsnitskost sikrer tilstrækkeligt magnesium til at dække det daglige behov.

Naturlige Magnesiumkilder

Magnesium findes bl.a. i grøntsager, fuldkornsprodukter, kød og indmad.

Magnesium i kroppen?

Magnesium deltager utallige enzymatiske processer i vores krop. Desuden er signaloverførsel mellem cellerne afhængig af kroppens indhold af Magnesium.
Forskerne har ikke helt styr på, hvordan magnesium optages i kroppen, men optagelsen sker i tyndtarmen og hænger nøje sammen med calciumoptagelsen.
Nyrerne spiller en vigtig rolle for reguleringen af organismens magnesiumbalance, idet en del magnesium udskilles her.
H2>Symptomer på Magnesiummangel Symptomerne på magnesiummangel er personlighedsændringer samt muskeltræthed, kvalme og madlede.
Mangel er set ved alkoholmisbrug, kroniske sygdomme i tyndtarmen og efter langvarig vanddrivende behandling, hvor der udskilles ekstra magnesium og andre salte.
Er der symptomer på magnesiummangel bør man indlægges, og have tilskud af magnesium.

Magnesiumtilskud

Magnesium (som oxid-salt) anvendes ofte som afføringsmiddel. Det bruges også ofte i andre former/salte til forebyggelse og behandling af magnesiummangel, herunder mod kramper. Du må ikke tage magnesium, hvis du lider af nedsat nyrefunktion.

Bivirkninger ved magnesium?

For meget magnesium kan bl.a. føre til diarre. Overdosering kan blive livstruende, men der skal som regel store doser til.

Interaktioner med Magnesium

Mange metaller, bl.a. magnesium, danner uopløselige forbindelser med tetracykliner, der er en gruppe antibiotika, hvor optageligheden nedsættes kraftift. Der bør derfor gå mindst 3 timer mellem indtagelsen af tetracykliner og magnesium.
chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.