Tilbage
Tilpas udvalg

Fortykningsmidler

Gør dine madvarer nemmere at tygge med fortykningsmidler til fortykkelse af fødevarer. Så bliver det muligt at spise suppe, pure og drikke kaffe, saftevand og lignende, selom du har tygge- eller synkeproblemer. 

Produkterne ændrer hverken smag eller udseende.

6 Produkter
Sorter efter:

Fortykningsmidler til drikke

Fortykningsmidler til drikke er beregnet til dem, der har vanskeligt ved at indtage tyndtflydende mad og drikke. Det er takket være fortykningsmidler muligt for personer med synkebesvær (Såkaldt dysfagi) at indtage både kolde og varme retter og drikke.
Fortykningsmidler anvendes primært til fortykning af saftevand, juice, puréer og supper, men kan sagtens bruges også til andre retter og drikke.

Hvordan skal jeg vælge fortykningsmiddel?

Det er ikke alle produkter, der er lige lette at anvende. Du kan her se vores sortiment. Og under hvert produkt se, hvad det er egnet til. Nogle af fortykningsmidlerne er amylaseresistente egenskaber, hvilket har den effekt at den fortykkede væske opretholder sin konsistens i munden, fordi amylase i spyttet ikke gør væsken tynd igen.

Hvordan anvendes fortykningsmidler?

Hvis du bruger fortykningsmiddel, skal du dosere det efter brugsanvisningen på pakningen og det skal opbevares hensigtsmæssigt. Bemærk holdbarhedsdatoen på pakken.

Det ideelle fortykningsmiddel

Følgende egenskaber er væsentlige for et fortykningsmiddel:
Midlet må helst ændre udseendet på drikken
Midlet skal være let at opblande/opløse
Midlet skal ikke påvirke smagen af drikken
Midlet skal ikke nedbrydes af spyt, så drikken bliver tynd igen
Prisen skal være overkommelig

Har du behov for hjælp?

Du kan få yderligere oplysninger ved en økonoma, kostvejleder eller ernæringsassistent.
Du kan altid rette henvendelse på dit lokale apotek, eller skrive til chatten på DinApoteker.dk. Vi er der for at hjælpe!

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Samtykkeerklæring

Du oplyses hermed om, at din Apoteker er dataansvarlig for de oplysninger, der gives i forbindelse med chatten. din Apoteker opbevarer alene din IP-adresse til brug for statistiske formål (i op til 18 måneder), og således ikke nogen øvrige personoplysninger, medmindre du selv opgiver sådanne oplysninger i forbindelse med chatten. Chatdialogen slettes efter 24 timer.

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores persondatapolitik. For at starte chatten skal du samtykke til behandlingen heraf ved at sætte kryds i boksen nedenfor.

Jeg er indforstået med, at dinapoteker.dk opbevarer min chatdialog i 24 timer, og at mit opkald indgår i en samlet statistik for en periode på op til 18 måneder.