Tilbage
Tilpas udvalg

Transportsyge

På DinApoteker.dk kan du finde de midler vi på apoteket har for at modvirke transportsyge. Uanset om det er luftsyge, køresyge eller søsyge, du risikerer at komme til at døje med er der hjælp at hente. Du kan også under medicin/transportsyge finde de godkendte lægemidler, myndighederne har godkendt til salg i Danmark. Rigtig god rejse.

5 Produkter
Sorter efter:

Transportsyge

Transportsyge er betegnelsen for køresyge, søsyge og luftsyge.
Transportsyge skyldes, at balanceorganet, der sidder i vores indre øre stimuleres for meget under transport i bil, med båd eller fly.
Transportsyge er kroppens reaktion på at de bevægelser, man ser, og de bevægelser, balanceorganet i det indre øre sanser ikke er identiske eller forventelige.
Forskellige indtryk uanset om det er synsindtryk, eller fra hørelse, lugt og smag - kan bidrage til, at kvalme og utilpashed øges
Det vil ofte lindre hvis man lægges ned, ligesom rigeligt med frisk luft hjælper ofte. Ofte hjælper det, hvis man kan se ud – f.eks. fra bilen – eller på en båd kigger på horisonten.

Transportsyge kan til en vis grad forebygges med medicin

Transportsyge er kvalme og utilpashed, som nogle oplever under transport i bil, fly, tog eller båd.

Hvorfor får man transportsyge?

Vi har i øret balanceorgan, der registrerer forandringer i kroppens stilling, for at vi kan korrigere forandringer i kroppens stilling. Hvis balancecentret overstimuleres opstår der kvalme og utilpashed – transportsyge.
Indtryk som syn, hørelse, lugt og smag kan bidrage til at kvalme og utilpashed lettere opstår. På samme måde kan angst og forudindtaget negative forventninger spille ind.

Hvad kan man gøre for at mindske transportsyge?

Det hjælper ofte at ligge ned. Man bør undgå store måltider og ubehagelig lugt. Frisk luft og afledning hjælper ofte. Det kan hjælpe at se på vejen, når man kører bil. Nogle finder dog at de hjælpes hvis de skærmes mod synsindtryk.
Som regel gælder det, at forebyggende behandling er bedst. Transportsyge kan være vanskelig at behandle, når den først er indtrådt. Hvis man har fået kvalme nedsættes mavesækkens tømning. Tager man en tablet, når man har fået kvalme, kommer den derfor ikke som vanligt hurtigt ned i tarmen, hvorfra den normalt ville optages – og udvise effekt.

Ikke medicinsk behandling af transportsyge og gode råd

Af midler, der ikke er anerkendte og myndighedsgodkendte lægemidler, fortæller nogle om god effekt at indtagelse af ingefær, ligesom nogle melder om effekt med brug af et armbånd, der ved at bruge akupressur trykker på håndleddet.
Prøv også de gamle husråd, om at komme om på forsædet, såp man kan kigge ud – eller kom op på dækket af båden, så du kan se horisonten. Er det et barn, så er adspredelsen med at tale om, hvad man kan se ofte også gavnligt.

chat
Chat med en apoteker
Chat
med en apoteker
Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Samtykkeerklæring

Du oplyses hermed om, at din Apoteker er dataansvarlig for de oplysninger, der gives i forbindelse med chatten. din Apoteker opbevarer alene din IP-adresse til brug for statistiske formål (i op til 18 måneder), og således ikke nogen øvrige personoplysninger, medmindre du selv opgiver sådanne oplysninger i forbindelse med chatten. Chatdialogen slettes efter 24 timer.

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores persondatapolitik. For at starte chatten skal du samtykke til behandlingen heraf ved at sætte kryds i boksen nedenfor.

Jeg er indforstået med, at dinapoteker.dk opbevarer min chatdialog i 24 timer, og at mit opkald indgår i en samlet statistik for en periode på op til 18 måneder.