Tilbage
Tilpas udvalg

Ægløsningstests

Uden nogle kigger med kan du på DinApoteker.dk undersøge, hvilken model, der passer dig bedst. Helt anonymt. Vi har her på dit lokale apotek et stort sortiment. Vi sender gerne anonymt. Kan du ikke finde hvad du søger, så kig ned på dit lokale apotek. Vi er der for at hjælpe dig. Og vi har - som altid - tavshedspligt.

5 Produkter
Sorter efter:

Sammenhæng ml. ægløsning og graviditet

Hvis du gerne vil være gravid, skal du selvfølgelig have sex i perioden omkring din ægløsning dvs. når et modnet æg frigives fra en af dine æggestokke og bevæger sig ind i din æggeleder.

Det mest ideelle tidspunkt, kan du let finde ved at anvende en ægløsningstest. Et fingerpeg er, hvis din menstruationscyklus plejer at være regelmæssig, at ægløsningen sker 14 dage før menstruationen kommer – altså den 14. dag i en cyklus på 28 dage.
Er din cyklus normalt ikke regelmæssig – eller ønsker du det mest præcise tidspunkt for din ægløsning, kan du bruge en ægløsningstest.
En ægløsningstest måler niveauet af det såkaldte LH-hormon i din urin, og du bruger den til at afgøre netop hvornår LH-niveauet stiger. Og det er netop tegn på, at en af dine æggestokke vil frigive et æg.

Alternativer til ægløsningstests

Ønsker du ikke at bruge penge på en ægløsningstest, er der andre forhold, du kan bruge som markør af, at du har ægløsning:

  • Ømme bryster
  • Mavekramper og eller mavesmerter
  • Øget udflåd
  • Svagt forhøjet kropstemperatur

Det er selvfølgelig lettest at være opmærksom på de tre førstnævnte tegn, men kropstemperaturen er også værd at lægge mærke til, hvis du prøver at blive gravid og gerne vil vide, hvornår du har ægløsning.

En kvindes legemstemperatur stiger svagt på tidspunktet for ægløsning. Du bør derfor måle din temperatur samme tid hver morgen. Gør du det hver dag gennem nogle måneder, opdager du et mønster, som kan hjælpe dig med at finde tidspunktet din ægløsning.

Hvornår er sandsynligheden for at blive gravid størst?

Kvinden har maximal sandsynlighed for at blive gravid samme dag som ægløsningen eller dagen før. En ægløsningstest kan bruges til forudsige ægløsningen.

Hvornår virker en ægløsningstest bedst?

Det er bedst at du bruger ægløsningstesten på morgenurin. Der er urinen er mest koncentreret. Du kan læse i vejledningen, om testen også kan bruges på andre tidspunkter. Du skal ikke anvende testen, hvis du lige har drukket væske, eller hvis det er mindre end 4 timer siden sidste toiletbesøg. For så er din urin for tynd mht. hormonindhold.

Hvor ofte kan jeg bruge en ægløsningstest?

Vi anbefaler, der går 24 timer mellem hver test. Du kan dog tage dem med kortere tidsinterval men aldrig mere end 24 timer. For går der mere end 24 timer mellem to tests, kan du "misse" et positivt resultat.

Når du har fået et positivt resultat, kan du roligt stoppe med at teste i den cyklus, da du jo kun har ægløsning 1 gang i hver cyklus.

Godt eller skidt, hvis du bliver gravid?

Hvis du gerne vil være gravid, kan du overveje at tage en graviditetstest. Ellers er det måske snarere en fortrydelsespille du skal have fat i.

Har du spørgsmål eller er du i tvivl, så kontakt dit lokale apotek. Du kan også skrive til chatten her på DinApoteker.dk

 

Ofte stillede spørgsmål omkring  ægløsningstest og fertilitetstest:

Hvad er ægløsning?

En gang i hver menstruationscyklus er et eller flere æg modnet fra æggestokkene. Æggestokkene frigiver det modne æg, som opfanges af æggelederen og føres frem mod livmoderen. Processen bliver stimuleret af det såkaldte luteiniserende hormon LH. 24-36 timer inden ægløsningen, stiger koncentrationen af LH kortvarigt Når der måles en stigning i koncentrationen af LH, er chancen for at kvinden bliver gravid størst de efterfølgende 2-3 dage. Ægget befrugtes, hvis det møder en sædcelle i æggelederen de første 12-24 timer efter ægløsningen. Sker det, bliver kvinden gravid.

Hvordan virker en ægløsningstest?

En ægløsningstest måler koncentrationen af LH-hormon i kvindens urin. Når der måles en stigning i koncentrationen af LH, er chancen for at kvinden bliver gravid størst de efterfølgende 2-3 dage. Testen er da ”positiv”. Der findes en del ægløsningstests i handlen, men princippet i dem er ens, og de er alle forsynet med en udførlig brugsanvisning. For at finde ud af, hvornår du skal teste, skal du vide, hvor lang din cyklus er. Din menstruationscyklus er perioden fra 1. blødningsdag til næste menstruations 1. blødningsdag. En cyklus er normalt i gennemsnit på 28 dage, men det er meget individuelt. Teenagere kan opleve en cyklus på 21-45 dage og voksne kvinder 21-35 dage. Inden du bruger tresten, anbefaler vi , at du læser brugsvejledningen grundigt, så du får taget testen den rigtige dag.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.