Tilbage
Tilpas udvalg

Reparationscreme

På DinApoteker.dk har du adgang til apotekets store sortiment i reparationscremer i alle prisklasser - hvis din hud har taget skade.

Uanset din hudtype og alder - og hvad din hud har behov for kan du her finde hjælp i lige det produkt, der er tilpasset netop dit behov. Er det svært, er det godt du kender os - for vi er lige til at træffe også på dit lokale apotek.

81 Produkter
Sorter efter:

Reparationscreme / SOS-creme

Huden er menneskets største organ, og det skal klare mange udfordringer.

Beskyttelse mod ydre påvirkninger

Huden er vores bedste forsvar mod påvirkninger udefra – så længe den er intakt. Men snitsår, hudafskrabninger, overfladiske forbrændinger, splinter og glasskår samt udtørring og slid kan åbne adgangen for bakterier, svampe og vira, - og dermed betændelse, der hindrer sår i at hele og øger risikoen for ar. Huden skal derfor beskyttes, så sårhelingen får de bedste betingelser. I de situationer har huden brug for ekstra pleje, for at den kan regenerere.

Hvad er sensitiv hud?

Flere og flere har permanent eller periodevis sensitiv og hypersensitiv hud. Sensitiv hud er ofte forårsaget af en lang række eksterne og interne fysiske eller kemiske påvirkninger, bl.a. UV-stråling, forurening, forkert kost, utilpasset kosmetik, lægemidler og arvelige faktorer.
Uanset din hudtype kan særlige faktorer udløse eller føre til, at huden overreagerer. Nogle sensitive hudtyper tåler stort set intet uden at reagere, mens andre sensitive hudtyper kun reagerer på visse kosmetiske produkter eller visse ydre/indre påvirkninger.
Vi kender alle til dagligdagens hudproblemer som f.eks rødme, tørre pletter, kløe, hudafskrabninger, frostkinder, irritation omkring munden og bleudslæt.
Ved alle typer skadet hud, også efter en dermatologisk behandling, er hurtig hudpleje af høj kvalitet vigtig for helingsprocessen.

Cremer til særligt sarte personer

Nogle grupper har særlig udsat hud. Det gælder f.eks spædbørn.

Sart babyhud

Ved fødslen er huden særlig blød og fin og derfor sart, følsom og sårbar. Selv når den er sund, er hudbarrieren langt fra en uigennemtrængelig barriere. Som følge heraf må man være meget omhyggelig med spædbarnets hud. Den er naturligt sart og kan forårsage små og store bekymringer. Bleudslæt, sutteeksem, frostkinder og børneeksem er blot få eksempler på, hvad man som forældre skal forholde sig til.
På Dinapoteker.dk finder du gode kvalitetsprodukter tilpasset den sarte (sunde eller skadede) babyhud.

Personer med stråle-skader

En anden udsat gruppe er personer med stråleskader f.eks som følge af cancerbehandling.
Stråleskader (radiodermatitis) kan være mere eller mindre alvorlige og spænde fra rødme til udbredt sårdannelse. Bestrålet hud bliver ofte mere skrøbelig og mere følsom over for traumer og infektioner i perioden efter strålebehandlingen.

Huden i det bestrålede område kan reagere som ved kraftig solskoldning og blive tør og rød og skalle af. Der kan eventuelt også opstå væskende sår. Resten af huden bliver ikke påvirket. Hudreaktionen vil oftest være mest udtalt sidst i behandlingsforløbet og en til to uger efter endt strålebehandling. Cirka en måned efter sidste behandling vil huden igen være helet. Huden i det bestrålede område kan ændre udseende efterfølgende og enten blive lysere eller mørkere i måneder efter strålebehandlingen, og hos enkelte kan der forekomme vedvarende ændringer.

Hår- og skægvæksten i det bestrålede område vil også blive påvirket, og ofte kommer der aldrig normal hårvækst i området igen.

I mindst et år efter strålebehandlingen skal man undgå direkte sollys på det bestrålede område. Det er derfor vigtigt at beskytte det bestrålede hudområde mod sol med et tørklæde eller løstsiddende tøj samt solcreme med en høj solfaktor. Stramt tøj kan virke generende. 

Der er i dag uenighed om hvorvidt speciel hudpleje under stråleforløbet og i tiden efter behandlingen kan være med til at reducere stråleskaderne.
Personalet på afdelingen kan give råd og vejledning om hudpleje i forbindelse med behandlingen.

Behandling og reduktion af ar

I dag findes behandlingsmuligheder, som gør både gamle og nye ar mindre iøjnefaldende.
Tidligere var kirurgiske indgreb, laser og/eller steroidinjektioner i arret den eneste tilgængelige behandling mod ar. Disse indgreb kan være både grænseoverskridende og smertefulde.
Som et alternativ til disse indgreb findes i dag silikonepræparater.
Mange dermatologer anbefaler brug af silikonepræparater til behandling af en række forskellige artyper.
Silikone-geler danner en beskyttende, vandafvisende hinde, som beskytter huden mod ydre belastninger og skadelige stoffer. Herved fremmes sårhelingen. Silikonelaget lader luften passere, hvorfor huden kan "ånde". På den måde kan huden heles, hvilket udjævner og formindsker rødmen på hævede ar. Det er ikke muligt at gøre arret usynligt, men ved brug af silikonegel bliver både nye og gamle ar mindre tydelige.

Skæleksem

Skæleksem er en almindelig hudsygdom som mange danskere har i en mild grad i perioder i deres liv, mens andre har sværere symptomer. Skæleksem kaldes også for seboroisk eksem.
Skæleksem ses på hudområder, hvor der er mange talgkirtler, - det vil sige hårbund, ansigt (inklusiv øjenbryn og øjenlågsrand), bryst og ryg, samt i hudfolder, armhuler, lysken og navlen.
Eksemet er symmetrisk og skællene er gule og fede eller tørre og hvide.
Under skællene er huden rød. Hos spædbørn finder man typisk udslættet i hårbunden (arp), i hudfolder og i bleregionen.
Behandlingen af skæleksem kan bestå af svampedræbende cremer samt kortisonprodukter. Du kan dog også købe gode kortisonfri produkter, der reducerer skældannelser, løsner og fjerner døde hudceller og dæmper kløe, rødme og irritation ved seboroisk dermatit/skæleksem i ansigtet.
Produkterne styrker din huds naturlige skjold, beroliger og lindrer rød, kløende og irriteret hud samt understøtter hudens naturlige helingsproces.

Har du behov for yderligere vejledning?

Har du behov for yderligere vejledning eller er du altid velkommen til at kontakte os på dit lokale apotek. Ring til os - eller kig ind. Vi har af og til små prøver, så du kan teste produkterne af, inden du beslutter dig.

Du er også velkommen til at skrive til os på chatten her på DinApoteker.dk.

Ofte stillede spørgsmål om reparationscreme:

Hvad gør en god SOS-creme eller reparationscreme?

Der findes mange reparationscremer eller SOS-cremer på markedet. En god reparationscreme bør kunne fremme celledannelse, styrke, beskytte og genopbygge hudbarrieren samt holde på hudens fugtighed. Herudover kan den indeholde anti-oxidanter, der beskytter huden mod frie radikaler samt vitaminer og mineraler, der styrker hudens processer.

Hvornår bør du søge læge, hvis huden har taget skade?

I tilfælde af alvorlig forbrænding og evt. risiko for infektion er det nødvendigt, at du får en læge til at kigge med. Søg derfor ALTID læge, hvis du har infektion eller alvorlig forbrænding.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.