Tilbage
Tilpas udvalg

Blodsukkerapparater og tilbehør

Find boldsukkerapparater, teststrimler og andet tilbehør til selvtest af dit blods sukkerniveau. Netop denne målige er vigtig viden for alle, der lider af sukkersyge. Køb boldsukkermåler her.

19 Produkter
Sorter efter:

Ofte stillede spørgsmål omkring Blodsukkerapparater og tilbehør:

Hvordan måler man sit blodsukker?

Du måler dit blodsukker med en blodsukkermåling. Typisk foregår det med en blodsukkermåler, hvor du putter en smule blod på en teststrimmel, som måleren så analyserer for dig.

Hvordan bruger man en blodsukkermåler?

Der findes mange mange forskellige modeller af blodsukkermålere. Således kan du vælge mellem blodsukkermålere med display med store og tydelige tal, så svagtseende lettere kan aflæse resultatet. Nyere modeller kan overføre patientens data til computer. Senest er udviklet en model til blinde eller svagtseende, som kan tale. Området er fortsat i rivende udvikling. Men princippet bag, er fortsat at man v.h.a. en dråbe blod, der anbringer på eller suger op på en strimmel. Man laver let og smertefrit bloddråben ved at prikke på siden af din fingeren med en lancet eller fingerprikker. Gør det endelig på siden af fingeren. Der er flere nerveender på fingerenden - ligesom blødningen ikke kommer til at "svine" på papir eller tøj. Enkelte foretrækker prikke i øreflippen. Bloddråben anbringes på testfeltet eller suges op, og så viser apparatet det tal, som er dit blodsukkerniveau.

Typiske fejl, når man måler sit blodsukker?

Tidligere skulle store dråber til, men i dag fortæller maskinen selv, hvor meget blod, den behøber. Og det er oftest nok med en meget beskeden dråbe. Husk at vaske hænder før hver måling. Er du i tvivl om dit apparat måler korrekt, kan du tage det med til kontrollerne på ambulatoriet. Så kan du tage en måling samtidig med, at sygeplejersken tager en - og I kan derefter sammenligne målingerne.

Hvad er en blodsukkermåling?

Måling af blodglucoseværdien og dermed et blodsukkerapparat er et meget vigtigt værktøj for sukkersygepatienter. Det er niveauet for blodets indhold af sukker, der fortæller diabetikeren hvordan kroppen reagerer på mad, drikke, insulin eller motion. Hvor man i fortiden diagnosticerede sukkersyge ved at smage på et par dråber af patientens urin, og senere fandt metoder til med diabetesstix at bestemme indholdet af sukker i urinen, anvendes i dag stort set udelukkende elektroniske apparater til bestemmelse af niveauet - og til at stille diagnosen.

Hvad er et stabilt blodsukkerniveau?

Målet med din behandling er at holde dit blodsukker så stabilt, og så tæt på normalt, som muligt. Når du har type 2-diabetes, må dit blodsukker helst ikke ligge over 10 mmol/l på noget tidspunkt af dagen. Ideelt set ligger et menneskes blodsukkerniveau mellem 4 og 7 mmol/l inden et måltid og under 10 mmol/l to timer efter måltider. Inden sengetid er det ideelle at ligge på 6 mmol/l. Ofte er det muligt at søge kommunalt tilskud til både teststrimler og blodsukkermåleapperat ved din kommune. Spørg evt. i "Borgerservice".

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.