Tilbage

Barbering og skægpleje

På DinApoteker.dk finder du alle de produkter, du kan købe på dit lokale apotek til pleje af din hud i forbindelse med barbering og pleje af sskæg. Du kan således her finde de produkter til brug under og efter din barbering, som vi har tiltænkt til netop dig som mand. Og kan du ikke finde hvad du søger, er du som altid velkommen til at kigge ned på dit lokale apotek. Vi er der for at hjælpe - og vi er lige i nærheden.

37 Produkter
Sorter efter:

Barbering og skægpleje

Uanset om du – eller din partner – er til glatbarbering eller skæg, hvadenten det er overskæg eller fuldskæg, så kan du her finde en lang række af DinApoteker.dk´s gode råd .

Mandens daglige rutiner

1. Hvis du har tid, så tag et varmt bad. Er tiden knap, så vask dit ansigt med varmt vand. Det er vigtigt, at du kun bruger barberskraberen på helt ren hud, og det varme vand blødgør dit skæg, og dermed bliver barberingen lettere.
2. Smør dit skæg med en nærende barbercreme eller barberskum. Cremen eller skummet har til opgave at skraberen glider mere skånsomt mod din ansigtshud og den sarte hud på hals og hage. og det blødgør dit skæg. Desuden bevirker gode barberprodukter, at irritation nedsættes, ligesom risiko for skægpest mindskes. Sidst men ikke mindst bliver barberingen tættere og mere behagelig.
Barber endelig imod skægretningen, idet du derved ”løfter” skægget
En god barbercreme til brug inden og under barberingen giver den fordel, at huden køles og friskes op.
Når du har doseret en klat barberskum ud i hånden og får det masseret ind i skægget, er det en god ide, at lade det sidde lidt og virke, inden du begynder skrabningen.
Duften af aetheriske olier giver dig næsten fornemmelsen af at stå i en gammeldags italiensk barbersalon på dit badeværelset.

Hvorfor købe barbercreme?

En god barbercreme er kendetegnet ved at være blød i konsistensen og er derfor lettere at skumme op end en barbersæbe. Med en oplever du både en fyldigt og cremet barberskum, som fugter og lægger en beskyttende hinde på huden. En barbercreme kan typisk påføres direkte i ansigtet med fingrene, men du opnår et endnu bedre resultat, hvis du skummer den op med din barberkost.
Husk at blødgøre din barberkost under rindende varmt vand.
Tag en klat barbercreme svarende ca. til en gammeldags marmorkugle, lidt mere end en ært. Du kan have det i hånden eller i en barberskål.
Brug din barberkost til at skumme barbercreme op.
Kør børsten i bløde runde bevægelser og fortsæt indtil dit barberskum bliver cremet og lækkert. Måske skal du tilsætte et par dråber vand, for at få den til at ”køre”.
-

Barbersæbe

En helt traditionel fast barbersæbe er gaven til manden, der har (næsten) alt. Dette ”gammeldags” herreprodukt er et ”must” til den traditionelle maskuline vådbarbering.
En fast barbersæbe er lidt sværere at skumme op end en barbercreme, men når du har fundet fidusen, kan du hver dag lave det lækreste, blødeste barberskum.
Husk først at rense og blødgøre din barberkost under rindende varmt vand. ”Kør” barberkosten rundt i sæben for at fylde børsten med sæbe.
Brug din barberbørste til at skumme cremen op. Du kan gøre dette i håndfladen på den anden hånd eller i en skål. Kør børsten rundt i bløde runde bevægelser med et let tryk. Fortsæt indtil dit barberskum bliver cremet og lækker.
Herefter påfør du produktet med bløde, cirkulære bevægelser. Dette løfter stubbene fra huden.

Husk altid sparpt og rent barbergrej

For at undgå irritation, infektion og bl.a. skægpest, er det meget vigtigt, at du altid kun anvender rent barbergrej og et skarpt barberblad. På den måde forhindrer du bakterier i at inficere bl.a. hårsække.
Under barberingen, skal du jævnligt skylle skraberen under varmt vand, og skrab altid med hårene.

Efter barberingen

Når du har barberet dig færdig, skal du skylle ansigtet grundigt i koldt vand. Dette lukker porerne igen. Dup derefter ansigtet tørt med et rent håndklæde.
Din hud har efter barberingen brug for ekstra fugt og pleje. Derfor er det vigtigt, at du altid afslutter din barbering med en aftershave.
En aftershave forhindrer irritationer og minimerer risikoen for røde knopper, rødme, kløe og skægpest. Den opretholder også ansigthudens fugtbalance og virker beroligende på din hud.
Aftershaves findes i forskellige former: Lotion, Balm, Creme og Gel.
Indhold af forfriskende, kølende og plejende ingredienser varierer.
Find dine egne favoritter.
Spørg evt. på dit lokale apotek. De har af og til små prøver, så du hjemme kan teste produkterne inden du køber.

Gode råd til din barbering

Mange finder velvære i at tage et brusebad eller karbad inden barberingen.
Undlad at trække eventuelle indgroede hår ud med en pincet. Der er en god chance for at håret knækker og ikke kommer rigtigt ud. Træk i stedet håret en smule frem med en nål og barber dig som normalt. Efter nogle uger vil håret med stor sandsynlighed være normalt igen.
Brug rigeligt med varmt vand, og barber dig i et varmt badeværelse.
Skrab med skægretningen - aldrig imod skægretningen.
Skyl ofte barberbladet rent i varmt vand.
Brug en aftershave lotion uden alkohol hvis du har tendens til irritationer.
Skyl din skraber og din børste for at fjerne overskydende sæbe. Ryst din barberkost for at fjerne overskydende vand.
Stil barberkosten, så den kan lufttørre og være klar til næste gang.

Skægpleje

Hvordan starter jeg bedst, når jeg vil gro skæg?

At gro et fuldskæg tager tid, og det kan til tider være ret anstrengende. Men hold ud – du ved inderst inde, at det er det værd! Men du skal væbne dig med tålmod.

Hvordan ser daglige skægrutine ud?

Rens og vask dit skæg hver dag, for eksempel med en velegnet shampoo. På den måde vasker du snavs og belægninger fra for eksempel madrester og stylingprodukter væk. Også din hud under dit skæg har godt af at blive renset.

Vedligeholdelse af dit skæg

Trim dit skæg med en skægtrimmer, Stil længeindstillingen, som du ønsker for at få den ønskede længde på dit skæg. Barbér kanterne rundt om skægget (over kindbenene og under adamsæblet) med en barberskraber, så du ser groomet ud.
Besøg eventuelt barbereren nu og da for at få ham til at skulptere dit skæg professionelt. Så kan du selv vedligeholde mellem besøgene.

Hvordan styler jeg mit skæg?

Netop styling er den halve fornøjelse ved at have skæg! Der findes masser af forskellige måder at style skægget på – alt fra at style et glat og blankt skæg til at sno et markant overskæg.

Kan jeg gøre skarpe skægstrå bløde

Såfremt din partner klager over stift skæg, akn du blødgøre dit skæg med en skægolie. Olien giver også huden under skægget næring samt er beroligende og mindsker den følelse af ubehag, som de skarpe skægstrå kan forårsage.

Kan det passe, at jeg har fået skæl i mit skæg?

Mænd, der har særlig sensitiv eller tør hud, vil nogle gange opleve, at huden under skægget har brug for mere pleje og næring, da den ligger beskyttet og får mindre ud af den sædvanlige hudplejerutine. Sørg derfor for at dit skæg er renset - også huden under skægget renses, når du vasker skægget grundigt med shampoo. Plej det gerne med en skægolie eller skælshampoo for at give både skægget og huden tilstrækkelig pleje og fugt. 

Hvilke remedier er gode at have ?

Det er vigtigt, at du har en god barberskraber, en skægtrimmer og en skægkam. Når du skal klippe overskægget, er en god skægsaks også et godt stykke værktøj.

Av – Du stikker !

Når din partner klager over, at du stikker, er en skægolie løsningen på Jeres udfordringer! En god skægolie blødgør de spidse og skarpe skægstrå og mindsker det stikkende ubehag for både dig og din partner. Samtidig beroliger oliens ingredienser huden under skægget

Hvordan plejes overskæg?

Når det skal formes, kan du bruge din skægsaks eller din skægtrimmer.Start med at rede skægget med en kam, Derefter definerer du kanter og hjørner, så du får de små hår væk, der stikker til alle sider.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.