Tilbage
Du handler her: Broager Apotek - Skift apotek
Dine recepter
0
Din kurv
Din kurv er tom.
Tilpas udvalg

Tandtråd- og stikker

På DinApoteker.dk finder du lettere rundt end hvis du skal rundt og kigge på apotekets hylder. Men resultatet er det samme. Vi har gjort det let for dig at undersøge hvad der kan hjælpe, hvis du mangler tandtråd og tandstikker. Og finder du det ikke, så kom ned på dit lokale apotek. Vi er der for at hjælpe dig.

63 Produkter
Sorter efter:

Tandtråd

Mange vil opleve, at de har udover tandbørsten behov for øvrige hjælpemidler til at holde mundhygiejnen og tandplejen i top.
Husk at tandtråd, tandstikkere og soft picks ikke må skylles ud i toilettet. De skal smides i en affaldsspand/plastcontainer.

Tandtråd

Tandtråd er specielt vigtig at benytte til renholdelse af tænderne, hvis du har tætsiddende tænder. Vi er sikre på, at din tandlæge gerne vil hjælpe dig, om du skal bruge tandtråd, hvordan og hvor ofte.
Vi inddeler tandtråd i rund (såkaldt floss) eller flad (såkaldt tape) og findes i forskellige tykkelser.
Når du bruger det, skal du bruge 20-30 cm tråd af gangen. Tandtråden kan holdes på forskellige måder. Den kan snos omkring to fingre eller bindes sammen til en løkke. I begge tilfælde skal du styre tråden med pege- eller tommelfingrene. Mange finder det let, hvis man bruger en tandtrådsholder. De er specielt velegnede, hvis du har svært ved at håndtere tandtråden med fingrene.

Brugen af tandtråd

Du skal holde tandtråden spændt ud mellem nogle få cm mellem de styrende fingre. Med fingrene fører du tråden ned og frem og tilbage mellem tænderne. Mellem tænderne er der ofte meget lidt plads, men tråden skal forbi dette punkt, for ofte ses caries lige under kontaktpunktet.
Når tråden er forbi, fører du tandtråden frem og tilbage og samtidig op og ned langs først den ene tandflade og så den anden. Målet er selvfølgelig, at de to flader, som vender mod hinanden, begge bliver gjort rene for madrester mv.
Du må gerne køre tråden ned under tandkødsranden, men pas på ikke at gøre skade på dit tandkød. Når du er i”i bund”, køres tråden tilbage og den flyttes den til det næste tandmellemrum.

”Kombi-tandtråd”

Du kan på DinApoteker.dk finde tandtråd, hvor den enkelte tråd er opdelt i flere zoner. Den tandtråd har en stiv ende, et stykke med blødt materiale og endeligt et stykke med almindelig flad tandtråd. Den er særligt velegnet ved kroner eller implantater og broer. Du fører den stive ende af tråden ind mellem dine egne tænder og implantatet. Når du kører tråden igennem mellemrummet, vil det bløde mellemstykke rengøre i mellemrummet.
Tandtråden føres frem og tilbage og samtidig op og ned langs først den ene tandflade og så den anden. Derved rengør du begge flader i tandmellemrummet.

"Softpicks"

Soft-picks er en ny form for gummitandstikker, der har bløde gummibørster, og som findes i forskellige størrelser og varianter.
chat
Chat med en apoteker
Chat
med en apoteker
Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Samtykkeerklæring

Du oplyses hermed om, at din Apoteker er dataansvarlig for de oplysninger, der gives i forbindelse med chatten. din Apoteker opbevarer alene din IP-adresse til brug for statistiske formål (i op til 18 måneder), og således ikke nogen øvrige personoplysninger, medmindre du selv opgiver sådanne oplysninger i forbindelse med chatten. Chatdialogen slettes efter 24 timer.

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores persondatapolitik. For at starte chatten skal du samtykke til behandlingen heraf ved at sætte kryds i boksen nedenfor.

Jeg er indforstået med, at dinapoteker.dk opbevarer min chatdialog i 24 timer, og at mit opkald indgår i en samlet statistik for en periode på op til 18 måneder.