Tilbage
Tilpas udvalg

Tandtråd- og stikker

På DinApoteker.dk finder du lettere rundt end hvis du skal rundt og kigge på apotekets hylder. Men resultatet er det samme. Vi har gjort det let for dig at undersøge hvad der kan hjælpe, hvis du mangler tandtråd og tandstikker. Og finder du det ikke, så kom ned på dit lokale apotek. Vi er der for at hjælpe dig.

66 Produkter
Sorter efter:

Tandtråd mod tandkødsbetændelse

Mange vil opleve, at de udover tandbørsten har behov for øvrige hjælpemidler til at holde mundhygiejnen og tandplejen i top. Her er tandtråd en oplagt måde at sikre god pleje af mundet, så der fx undgås eller minimeres tandkødsbetændelse.

Husk at tandtråd, tandstikkere og soft picks ikke må skylles ud i toilettet. De skal smides i en affaldsspand/plastcontainer.

Kombi-tandtråd

Du kan på DinApoteker.dk finde tandtråd, hvor den enkelte tråd er opdelt i flere zoner. Den tandtråd har en stiv ende, et stykke med blødt materiale og endeligt et stykke med almindelig flad tandtråd. Den er særligt velegnet ved kroner eller implantater og broer. Du fører den stive ende af tråden ind mellem dine egne tænder og implantatet. Når du kører tråden igennem mellemrummet, vil det bløde mellemstykke rengøre i mellemrummet.
Tandtråden føres frem og tilbage og samtidig op og ned langs først den ene tandflade og så den anden. Derved rengør du begge flader i tandmellemrummet.

Tandtråd med tandtrådsholder

Har du smalle mellemrum mellem dine tænder, eller mangler du styrke i dine hænder til at holde tandtråden stram nok, så kan det anbefales at bruge en såkaldt tandtrådsholder - produktet hedder typisk 3-i-1 tandtråd eller easy flossers.

Softpicks

Soft-picks er en ny form for gummitandstikker, der har bløde gummibørster, og som findes i forskellige størrelser og varianter.

Tandstikker

Sidder der store klumper af mad fast i mellem tænderne, bør du bruge en tandstikker, så du nemt får madresterne ud uden at beskadige tandkød og tænder. 

 

Ofte stillede spørgsmål omkring Tandtråd- og stikker:

Hvorfor er det vigtigt at bruge tandtråd?

Tandtråd er specielt vigtig at benytte til renholdelse af tænderne, hvis du har tætsiddende tænder. Vi inddeler tandtråd i rund (såkaldt floss) eller flad (såkaldt tape) og findes i forskellige tykkelser. Når du bruger det, skal du bruge 20-30 cm tråd af gangen. Tandtråden kan holdes på forskellige måder. Den kan snos omkring to fingre eller bindes sammen til en løkke. I begge tilfælde skal du styre tråden med pege- eller tommelfingrene. Mange finder det let, hvis man bruger en tandtrådsholder. De er specielt velegnede, hvis du har svært ved at håndtere tandtråden med fingrene.

Hvordan bruger man tandtråd?

Du skal holde tandtråden spændt ud mellem nogle få cm mellem de styrende fingre. Med fingrene fører du tråden ned og frem og tilbage mellem tænderne. Mellem tænderne er der ofte meget lidt plads, men tråden skal forbi dette punkt, for ofte ses caries lige under kontaktpunktet. Når tråden er forbi, fører du tandtråden frem og tilbage og samtidig op og ned langs først den ene tandflade og så den anden. Målet er selvfølgelig, at de to flader, som vender mod hinanden, begge bliver gjort rene for madrester mv. Du må gerne køre tråden ned under tandkødsranden, men pas på ikke at gøre skade på dit tandkød. Når du er ”i bund”, køres tråden tilbage og den flyttes den til det næste tandmellemrum. Har du brug for yderligere hjælp, kan din tandlæge hjælpe dig til, om du skal bruge tandtråd, hvordan og hvor ofte.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.