Tilbage
Tilpas udvalg

Bumser og uren hud

Her på DinApoteker.dk kan du se apotekets sortiment indenfor effektive håndkøbslægemdiler mod bumser, acne og uren hud.
Du kan i øvrigt også finde en lang række ikke-lægemidler under kategorien "hudpleje" - "andre ansigtsproduker".
Har du spørgsmål, eller behov for ydeligere rådgivning, kan du træffe os på dit lokale apotek. Du kan også skrive til os på chatten.

10 Produkter
Sorter efter:

Bumser, uren hud og acne

Det er næsten altid muligt at behandle bumser og acne, og man skal aldrig slå sig til tåls med, at intet synes at virke.

8 tips til at slippe for bumser

1. Rens din hud dagligt med en mild sæbe eller et egnet renseprodukt. Vælg et produkt, der ikke udtørrer din hud.
2. Undgå at anvende fede eller olieholdige cremer
3. Vær opmærksom på, at makeup ofte tilstopper talgkirtlerne og derfor medvirker til dannelse af bumser
4. Lad vær at bruge hårvoks
5. Undgå mælkeprodukter i større mængder
6. Hovedbeklædning kan forværre acne
7. Nogle P-piller hæmmer bumser – tal med din læge om det
8. Søg hjælp af din læge eller apoteket, hvis du ikke selv kan komme problemet til livs.

Hvis ovenstående ikke virker tilstrækkeligt, eller sygdommen er omfattende, kan du tale med din læge om en evt. henvisning til en hudlæge, som kan rådgive om korrekt behandling af bumser og acne.

Hudorme - tegn på bumser

Du kender sikkert de første tegn på bumser: Fedtet hud og små lyse eller mørke hudorme. Det er på sin plads allerede her at starte behandling, også selv om problemet ikke synes stort.

Betændte bumser

Har du få eller bare et moderat antal bumser, som ikke føles ømme og betændte, kan man starte med et mildt håndkøbslægemiddel med f.eks. benzoylperoxid gel. Start med den svage, så din hud vænner sig til stoffet. Når den første tube er brugt, kan du overveje at bruge den stærke.
Vær i øvrigt opmærksom på, at stoffet bleger tøj, så brug den gerne om aftenen inden sengetid, hvor du bruger en gammel t-shirt og noget udslidt sengetøj. Der er ingen grund til at få lyse pletter på dit nye tøj!

P-piller giver uren hud

Mange p-piller hæmmer produktionen af talg og dermed dannelsen af bumser. Hos unge kvinder med mange bumser kan man vælge at behandle hudsygdommen med kombinations p-piller, der hæmmer talgproduktionen. Tal med din læge herom.

Hvis effekten udebliver

Hvis ikke behandlingen med benzoylperoxid gel hurtigt mindsker bumserne, vil vi anbefale dig at tale med din læge – evt. få en henvisning til en hudlæge.
Du skal ikke være tilfreds, inden ALT er forsøgt.

 

Ofte stillede spørgsmål omkring bumser, akne og uren hud:

Hvad er uren hud og acne?

Acne er en fælles betegnelse for symptomer, hvor er er betændelse i en talgkirtel, med hudorme, røde knopper eller betændte bumser – og de opstår oftest i ansigtet, på ryggen og brystet. Det er almindeligt, at både drenge og piger i teenageårene oplever at få bumser pga. hormonændringer. Herefter aftager det for de fleste, men nogle få oplever at have bumser også gennem voksenlivet. Acne opleves ofte både psykisk og socialt belastende.

Hvad kan jeg selv gøre mod bumser?

Der er en lang række ting, du kan gøre, for at mindske bumser. Men grundlæggende er det vigtigt at have en sund hud, som bliver renset nænsomt hver dag. Undgå fx fede cremer, makeup, hårvoks og p-piller.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.