Tilbage
Du handler her: Løve Apotek Maribo - Skift apotek
Dine recepter
0
Din kurv
Din kurv er tom.
Tilpas udvalg

Svamp

Her kan du se apotekets store håndkøbssortiment til behandling af lettere svampeinfektioner uden recept.
Du bør læse brugsanvisningen og følge de gode råd. Der er stor forskel på den anbefalede behandlingsvarighed. Og så skal du vælge behandling efter hvor svampeinfektionen generer dig.
Nogle midler må ikke bruges ukritisk til børn.
Har du spørgsmål eller brug for et godt råd, så kom ned på dit lokale apotek eller skriv til os på chatten.

30 Produkter
Sorter efter:

Svampeinfektioner og behandling

Svampe og svampesporer findes overalt. Både hos syge og hos raske mennesker. Hos raske giver de kun sjældent anledning til sygdom.
Men svampe kan være årsag til også mere alvorlige infektioner, hvis du har nedsat modstandskraft.
Der findes forskellige typer svampe, f.eks. gærsvamp og skimmelsvamp.
Svampeinfektioner optræder både i blandt andet hud, mundhule og særligt hos svækkede personer optræder de i fordøjelsessystemet, lungerne og i blodet.

Svamp i slimhinder og på hud

På apoteket hjælper vi ofte personer, hvor der kortvarigt – særligt i varme perioder af året – er fugtigt og svedigt i hudfolder som i skridtet, i lysken, under bryster mv. er særligt gode vækstbetingelser for svampe.

Neglesvamp

Ved neglesvamp er behandlingen ofte meget langvarig. Uden recept er der nogle forskellige midler til effektiv behandling. Men det tager mange måneder at komme til livs.

Symptomer

Symptomerne ved svamp i hud og slimhinder er ofte kløe, rødmen og irritation efterfulgt af ømhed.
Ved neglesvamp finder man misfarvede og bliver ofte forhornede. Det er ofte kun generende kosmetisk. Neglesvamp er ikke særligt smitsomt.

Hvordan behandles svampeinfektion?

Man behandler mod svamp enten for at forebygge eller som mod en bestemt svampeinfektion.
Du kan i håndkøb finde nogle midler primært til lettere svampeinfektioner i hud, negle og slimhinder. I de svære tilfælde, har lægen helt andre midler.

Gode råd til dig med svamp

Da svampe og svampesporer ikke kan tåle temperaturer over 60 grader, er det vigtigt at strømper og undertøj vaskes ved høje temperaturer.
Husk også at skifte håndklæder ofte.
Har du fodsvamp, er det en god ide, at skifte fodtøj ofte flere gang om dagen, og gerne bruge ikke alt for tætte sko.
Er du pige og har du svamp i underlivet, kan det være en god idé at anvende produkter, der normaliserer din bakterieflora ”for neden”. Er du seksuelt aktiv, kan I med fordel i en periode anvende kondom. Dels nedsætter det (teoretisk) smitten (men som nævnt indledningsvist findes svampesporer alle vegne. Det er balancen, der skal arbejdes med), og dels er sæd basisk og derfor også med til at skubbe pH-balancen i dit underliv i uheldig retning. Spørg på dit lokale apotek – eller brug chatten. Vi har som altid tavshedspligt.
chat
Chat med en apoteker
Chat
med en apoteker
Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Samtykkeerklæring

Du oplyses hermed om, at din Apoteker er dataansvarlig for de oplysninger, der gives i forbindelse med chatten. din Apoteker opbevarer alene din IP-adresse til brug for statistiske formål (i op til 18 måneder), og således ikke nogen øvrige personoplysninger, medmindre du selv opgiver sådanne oplysninger i forbindelse med chatten. Chatdialogen slettes efter 24 timer.

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores persondatapolitik. For at starte chatten skal du samtykke til behandlingen heraf ved at sætte kryds i boksen nedenfor.

Jeg er indforstået med, at dinapoteker.dk opbevarer min chatdialog i 24 timer, og at mit opkald indgår i en samlet statistik for en periode på op til 18 måneder.