Tilbage

Øjne

Føler du dig ofte træt i øjnene og føler, at der er grus i øjet? Måske oplever du, at det svier og er rødt og irriteret - eller løber dit øje i vand? Så lider du måske af tørre øjne. Apoteket har et bredt sortiment af øjendråber, som kan afhjælpe disse symptomer. Du kan se alle produkter her på DinApoteker.dk

87 Produkter
Sorter efter:

Irriterede og røde øjne

Mange kender til kløen og prikken, eller sviende og brændende fornemmelser i øjnene. Det kan have en lang række forskellige årsager. Ofte er der flere grunde i kombination.
Forbigående irritation i øjet er sjældent farligt, men yderst generende , hvorfor det kræver behandling.
Der er ofte mange ting at gøre for at lindre, så du skal ikke stille dig tilfreds, inden alle udveje er prøvet.
Lette irritationer i øjet oftest harmløst, men det sænker livskvaliteten væsentligt. I sjældne tilfælde kan det skyldes sygdom i øjet. Netop derfor skal man altid tage symptomerne alvorligt, så man ikke går rundt og lider unødigt. De irriterede øjne kan som regel hjælpes.
En optiker er uddannet også til at finde årsager til irriterede øjne. Så er det svært at få tid hos øjenlægen, kan du udover apoteket søge hjælp hos din optiker.

Symptomer på irriterede øjne

”Irriterede øjne” omfatter mange forskellige tilstande, med forbigående eller kronisk ubehag i øjet. Nogle plages af røde og kløende øjne. Andre klager over en brændende eller sviende fornemmelse i selve øjet. Det er ganske almindeligt at man føler det som om man har fået grus eller sand i øjet.
Almindelige symptomer på irriterede øjne kan også være:
Røde øjne
Trætte øjne
Kløende og ømme øjne
En brændende, stikkende eller sviende fornemmelse i øjet
Hævelser i øjenområdet
Øjne, der føles våde eller løber i vand
Øjenlåg, der klistrer sammen, efter man har sovet
Det kendetegner alle symptomer, at de kræver nærmere undersøgelser af øjet, hvis årsagen skal fastslåes. En øjenlæge kan fastslå, om øjenirritationerne skyldes decideret sygdom i øjet, men på apoteket er vi i stand til at hjælpe, hvis du finder mildt ubehag eller lette smerter i dine øjne.

Gode råd ved irriterede øjne

Mange kvinder oplever øjenirritation som følge af ingredienserne i deres kosmetikprodukt – Det kan således være, hvor man har brugt en ny mascara eller øjenskygge. Men det kan også opstå efter man har brugt den et stykke tid. Oplever du irritation i øjenområdet, kan du derfor overveje at undlade at bruge makeup i en periode for at se, om det var grunden.
Får du iIrriterede øjne kan også skyldes dårligt indeklima. Det er først i de seneste generationer, vores hjem og arbejdspladser er så tørre. Prøv at lufte ud jævnligt og gør grundigt rent, så allergener fjernes sammen med eventuelt skidt og støv.
Lav luftfugtighed virker også udtørrende på øjnene. Dette oplever vi ofte i vinterhalvåret. Prøv at sætte temperaturen lidt ned – eller prøv evt. med en vandfordamper. De tilfører fugt til luften. Andre sværger til at sætte planter frem.
Moderne livsvilkår med stress og det at vi meget af den vågne tid sidder foran tv, computerskærme mv. giver mange problemer med øjnene. Udnyt pauserne til ikke at kigge på skærmene.

Ligger andre sygdomme til grund?

Det er ikke altid, at man selv kan afhjælpe de irriterende øjne. Det kræver hjælp fra egen læge eller øjenlægen at få diagnosen og derefter behandlet.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.