Tilbage
Tilpas udvalg

Tænder & Mund

På DinApoteker.dk finder du hjælp, hvis du har problemer med tænder og mund. Som du hurtigt finder ud af, har vi et kæmpe sortiment - og du kan se det hele her. Der er mange fabrikater - så du finder sikkert noget til din pengepung - og til dit behov. Og mangler du hjælp, så kig ned på dit lokale apotek. Vi er der altid for at hjælpe dig - og der er ikke langt hen til os.

490 Produkter
Sorter efter:

Tand - og mundhygiejne

Det er vigtigt at opretholde en god mundhygiejne for at undgå sygdomme i tænderne og tændernes støttevæv.
God mundhygiejne har til formål at fjerne eller formindske plak eller bakteriebelægninger på dine tænder.

Hvad får jeg ud af at opretholde god mndhygiejne?

Du opnår x positive ting ved at holde mundhygiejnen i top:
1. Du forebygger udviklingen af huller i tænderne også kaldet caries
2. Du mindsker risikoen for tandkødsbetændelse (gingivitis), betændelse i tændernes støttevæv (parodontitis), og betændelse omkring et eventuelt tandimplantat (peri-implantitis)
3. Du nedsætter risikoen for dårlig ånde.
Betændelse i og omkring tænder og implantater kan desuden påvirke vores generelle helbredstilstand og forværre sygdomme som diabetes og hjertekarsygdomme.

Mundhygiejne og lungebetændelse??

Mange særligt ældre har iøvrigt betydelig øget risiko for lungebetændelse, hvis deres mundhygiejne ikke prioriteres.

Hvad kan du selv gøre?

Plak skal fjernes regelmæssigt. Børn og voksne i alle aldre bør børste tænder mindst to gange dagligt med fluorholdig tandpasta.
Ofte vil to minutter være nok, men vigtigst er det, at alle tandflader rengøres. Og det skal selvfølgelig ske, uden at du skader tænder og tandkød.

Husk lige tandbørsten

Tandbørsten er det vigtigste hjælpemiddel, men den kan ofte ikke stå alene. Du kan ofte ikke rense imellem tænderne med tandbørsten.

Andre hjælpemidler

Det kan ofte være nødvendigt at bruge andre hjælpemidler til at holde tænderne rene eksempelvis de såkaldte interdentalbørster (også kaldet mellemrumsbørster eller "flaskerensere) eller tandstikkere, der kan komme ind i tandmellemrummene. Ligeledes er tandtråd evt påsat håndtag en løsning til at rense imellem tænderne.

Mundskylning, pastiller og mundspray

Sidst men ikke mindst oplever mange det behageligt imellem den fysiske rengøring med børster, tandtråd, tandstikkere at skylle med mundskyllevæske, bruge sukkerfrie pastiller, sugetabletter og kunstig spyt. Ikke mindst for at camouflere og nedsætte risikoen for dårlig ånde.

Har du spørgsmål?

Du kan altid få yderligere information og få svar på dine spørgsmål enten på dit lokale apotek - eller ved at bruge chatten på DinApoteker.dk
chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.