Tilbage
Tilpas udvalg

Inkontinens produkter til mænd

Uanset om det er trusseindlæg, bleer eller plejemidler for at undgå irriteret hud som følge af inkontinens, så har vi midlerne til at hjælpe dig. Mange føler det er pinligt at spørge om. Derfor er du velkommen til at ringe eller skrive - helt anonymt. Vores fornemste opgave er at hjælpe dig, så din hverdag ikke er fyldt med tanker om din inkontinens. Men i stedet at hverdagen og dit sociale liv kan foregå fortsat - på trods af inkontinens. Vi har styr på både hjælpemidler og hjælp til vask!

Find flere produkter til dig som mand her

114 Produkter
Sorter efter:

Inkontinens hos mænd

Inkontinens også kendt som urinlækage eller ufrivillig vandladning optræder i flere forskellige former afhængig af årsagen:

Stress-inkontinens

: Man smådrypper ved:
Latter
Host og nys
Tunge løft

Urge-inkontinens

: Trangen til vandladning opstår brat og uden foranledning.
Hvor blæren er overfyldt, medfører det små og hyppige vandladninger og ofte smådryp mellem vandladningerne
Refleks-inkontinens: Urinen begynder at løbe, uden personen har kontrol over det
Blandings-inkontinens er betegnelsen for en blanding af stress- og urge-inkontinens
Vi ser sjældent urininkontinens hos yngre mænd, men fra 60-årsalderen bliver det hyppigere. Hos mænd er det på grund af gener fra en forstørret eller opereret blærehalskirtel (prostata). Fra 80-årsalderen optræder inkontinens i øvrigt lige hyppigt hos mænd og hos kvinder.

Hvad gør lægen?

Har du inkontinensproblemer, skal du søge læge. Lægen undersøger da din endetarm og prostata. Lægen vil også foretage en generel undersøgelse af kroppen for at finde en eventuel sygdom i hjernen eller nervesystem.
Der tages blod- og urinprøver for at vurdere nyrernes funktion. Herved kan lægen afkræfte en mulig infektion eller kræft.
Videresendes du til speciallæge eller sygehus, vil de undersøge urinstrålens kraft og blærens evne til at tømme sig.

Hvorfor får jeg inkontinens?

Stress-inkontinens opstår som regel som følge af en operation i blærehalskirtlen også kaldet prostata. Lukkemuskulaturen omkring urinrøret er ikke altid stærk nok til at kunne holde på vandet alene. Den kan også blive svagt ødelagt under operationen.
Inkontinens ses hos 1-2 % efter en såkaldt skrælleoperation for godartet forstørret prostata og hos op til 40 % efter radikal operation for kræft i prostata. Det er dog kun hos cirka 5 % i den sidste gruppe, at inkontinensen på lang sigt er så svær, at det er en gene i dagligdagen.
Kilde: ”Sundhed.dk”

Urge-inkontinens

Urge-inkontinens skyldes, at blæremusklen trækker sig sammen og forsøger at tømme blæren. Hvis man ikke kan lade vandet meget hurtigt, vil dette ofte resultere i inkontinens. Det kan være få dråber eller en fuld vandladning. Dette kan skyldes infektioner, sygdom eller blærens reaktion på en en forstørret blærehalskirtel.

Overløbs-inkontinens

Overløbs-inkontinens forekommer, når tømningen af blæren bliver dårlig. Dette forekommer ofte på grund af forsnævring i afløbet - først og fremmest ved godartet forstørrelse af prostata. Blæren vil i disse tilfælde bliver overfyldt, og af og til "løber det over" - ligesom overløbet af en fyldt håndvask.

Refleks-inkontinens

Refleks-inkontinens ses ved sygdomme i hjerne og nervesystem. Personer med refleks-inkontinens har ingen kontrol over vandladningsrefleksen. Urinen løber ukontrolleret, når trykket i blæren stiger.

Behandling af inkontinens hos mænd?

Medicin

Lægen kan ordinere medicin til mænd med urge-inkontinens. Den blæreafslappende medicin giver dog ofte generende bivirkninger, og man må vurdere fordele og ulemper sammen med lægen.

bleer og kateter

Forskellige hjælpemidler så som bleer og katetre opleves som mange som en stor hjælp. Hvis man har ufrivillig vandladning, kan man i nogle tilfælde få udleveret bleer og andre hjælpemidler fra kommunens hjælpemiddelcentral. Tal med lægen herom.

OperationHvad kan du selv gøre?

Man kan selv gøre meget for at bedre situationen. Blæretræning, hvilket vil sige, at man over en periode forsøger at tisse på bestemte tidspunkter, for eksempel hver tredje time hjælper mange. Man skal ikke holde sig for længe. Omvendt skal man også undgå at gå på toilettet hver gang, man føler antydning til trang.
Mange kender til bækkenbundstræning. Og det er ikke kun træning for kvinder. Mænd har faktisdk god gavn af at træne bækkenbunden. Ved stress-inkontinens efter operation på prostata er dette meget vigtigt. Ofte opfordres man til at starte træningen, inden man bliver opereret.
Hvis lukkemusklen er svækket, kan hosteanfald gøre, at man får episoder med inkontinens. Hvis man ryger, kan det hjælpe på hosten, hvis man holder op med at ryge. For mange er det meget generende og føles ofte ydmygende. Dette kan føre til, at man isolerer sig socialt. Man er bange for at lugte, eller at andre skal opdage det. Du er ikke alene – og der er mange gode råd, der gør tilværelsen tålelig igen. Mange finder også, at konsekvenserne bliver begrænset betragteligt, hvis man benytter sig af gode hjælpemidler og lever med åbenhed omkring lidelsen.

Har du brug for hjælp

Du er velkommen til at kontakte os på dit lokale apotek. Du kan også bruge chatten her på DinApoteker.dk

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.