Tilbage
Tilpas udvalg

Mavesyre og mavesår

Her kan du få overblik over hele apotekets store håndkøbssortiment indenfor midler uden recept til brug ved sure opstød, mavesår, svien og brænden i mave og spiserør.
Vi anbefaler ikke, at du bruger disse midler gennem længere tid, uden at have rådført dig med din læge.
Har du spørgsmål eller har du brug for yderligere rådgivning, er vi til at træffe på dit lokale apotek eller du kan skrive til os på chatten her på DinApoteker.dk

33 Produkter
Sorter efter:

Lider du af meget mavesyre, sure opstød eller halsbrand?

Har du meget mavesyre, giver det ofte gener i varierende grad. Hvis du har spist for meget eller oplever halsbrand, kvalme, sure opstød eller svien i toppen af maven, kan medicin mod for meget mavesyre være med til at lindre ubehaget. Mavesår bevirker ofte smerter mellem brystkassens nedre rande, smerter, som i nogle tilfælde kan stråle ud i ryggen.
Smerterne kan opleves som en knugende, brændende eller sviende fornemmelse og varierer ofte fra den ene dag til den anden. Syreneutraliserende medicin kan interagere med mange andre lægemidler, fx antibiotika, jern og digoxin, da der er risiko for at optagelsen af de andre midler hæmmes.
Spørg på dit lokale apotek - eller skriv til DinApoteker.dk på chatten, hvis du er i tvivl om du får midler, der ikke går sammen med syreneutraliserende lægemidler.

Mange forskellige midler til at lindre

Der findes forskellige slags medicin mod for meget mavesyre, og mange minder om hinanden i sammensætningen. Der er stor variation fra den ene person til den anden mht effekt.

”Gammeldags" syreneutraliserende midler

Syreneutraliserende medicin indeholder base, der neutraliserer den dannede syre. Man kan anvende syreneutraliserende medicin efter behov - der oftest er størst efter måltider og lige før sengetid. Effekten opleves allerede efter 5-10 minutter, men klinger ofte hurtigt af efter få timer. Har du mange gener som gør det nødvendigt at tage syreneutraliserende medicin flere gange i løbet af dagen, kan du i stedet forsøge et

"Antirefluksmiddel"

Disse danner en stærkt skummende opløsning, der lægger sig som et låg oven på det sure maveindhold. Det mindsker sure opstød og tilbageløb af mavesyre (refluks). De bruges ca. 30 minutter efter måltider samt lige før sengetid. Virkningen varer i omkring 4 timer.

De mest effektive midler

Medicin mod mavesår (såkaldte protonpumpehæmmere) nedsætter eller hæmmer produktionen af syre i maven, hvorved symptomerne lindres og såret får mulighed for at hele op. De virker ved at hæmme det enzym, der er med til at danne saltsyre. Herved opnås en hurtig og kraftig reduktion af syreproduktionen. Hvis du er i behandling med smertestillende, der sætter dig i risiko for mavesår, kan din læge vælge at sætte dig i behandling med syrepumpehæmmere for at undgå, at du udvikler mavesår. Sædvanlig dosering af syrepumpehæmmere er 1 tablet dagligt.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.