Tilbage
Tilpas udvalg

Til gravide og ammende

Den gravide kvinde har helt specielle behov både hvad angår vitaminer og når det gælder kosttilskud. F.eks anbefales kvinder der planlægger graviditet at indtage et ekstra tilskud af folinsyre både før og under graviditet. Et tilskud af Kalk/Calcium er også anbefalet.

26 Produkter
Sorter efter:

Kosttilskud, vitaminer og mineraler under graviditeten

Der er nogle vitaminer, der er særligt vigtige under din graviditet. Derfor bør du sørge for at få tilpasset dit vitaminindtag inden du planlægger din graviditet.

Hvis du er gravid, anbefaler myndighederne du tager disse vitaminer:

  • Folsyre
  • D-vitamin
  • Jern
  • Kalk (=Calcium) gennem maden eller som kalktilskud, hvis du ikke spiser mælkeprodukter.

Folsyre til gravide

Folsyre er et af B-vitaminerne. Det er vigtigt, at du indtager nok folsyre op til og i starten af din graviditet, da det forebygger misdannelser af barnets hjerne og rygmarv. Folsyre spiller en vigtig rolle, når barnets centralnervesystem bliver udviklet.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du tager 400 mikrogram (µg) folsyre hver dag i form af en folsyretablet eller en multivitamintablet, fra du tænker på at blive gravid og 12 uger ind i graviditeten.
Du kan se vores udvalg på DinApoteker.dk, hvor du også kan stile spørgsmål på chatten. Den er åben hele døgnet. Du er også velkommen til at spørge på dit lokale apotek.

D-vitamin til gravide

De fleste er klar over, at vi generelt har et lavt D-vitamin niveau især i vinterperioden, da D-vitamin dannes i huden når den udsættes for solens stråler. D-vitamin er nødvendig for optagelsen af calcium og for dine og barnets knogler. Du skal derfor indtage tilstrækkeligt under din graviditet af hensyn til dig og dit barn. Myndighederne anbefaler, at du tager et dagligt D-vitamintilskud på 10 mikrogram gennem hele graviditeten.

Jerntilskud til gravide

Danske undersøgelser har vist, at ca. 20% af danske gravide kvinder udvikler jernmangelanæmi sidst i graviditeten, hvis de ikke tager jerntilskud. Jern er en vigtig byggesten i dannelsen af de røde blodlegemer.
Myndighederne anbefales derfor, at alle gravide tager et jerntilskud på 40 – 50 mg ferrojern hver dag fra 10. graviditetsuge og resten af graviditeten.

Kalk eller Calcium til gravide

Kalk er vigtigt for den gravides knogler og tænder men også det ufødte barns knogler. Kalk fås nemmest gennem mælk og mælkeprodukter.
Myndighederne anbefaler, at du enten drikker eller spiser ½ liter mælkeprodukt om dagen, eller tager et dagligt tilskud kalk på 500 mg gennem hele graviditeten.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.