Tilbage
Tilpas udvalg

Knæbandage

På DinApoteker.dk kan du se dit lokale apoteks store sortiment af bandager til knæet. Du finder det største sortiment hos os. Har du fået en sportsskade, er det vigtigt du giver kroppen tid til at restituere. Du skal vælge størrelse- Kig nærmere i beskrivelserne, og vælg den rette størrelse. Og mangler du noget, så kig ned på dit lokale apotek. Vi er jo lige i nærheden.

53 Produkter
Sorter efter:

Knæbandage og sportsskader

Dit knæ sidder mellem lårknoglen og skinnebensknoglen. Knæet er meget udsat hvis du forvrider benet eller også styrter.
Også ved slag direkte på knæet er det udsat.

Normalt er funktionen af de to korsbånd at stabilisere dit knæ. Oftest er det forreste korsbånd, der rives over. Sker dette kan skinnebenet komme til at skride fremad i forhold til lårbenet. 
Når det sker, skyldes det ofte, at underben og fod presses ud ad, samtidig med at knæet drejes. Det sker ofte, når foden låses i græsset. 
Ryger et korsbånd, hedder det både operation og derefter genoptræning. Og når træningen genoptages er et knæbind nødvendigt for at få tilstrækkeligt støtte.

Knæskader i forbindelse med fodbold

Knæskader udgør ca 1 ud af 5 skader ved moderne fodbold.
De mest typiske knæskader er:

Korsbånds skader
Skader i menisken
Beskadigelse af ledbånd eller -brusk 

Moderne sport herunder fodbold foregår ofte hurtigt - og mange traditionelle tekniske sportsdiscipliner er nu med mere fysik, mange tætte nærkampe mere kontakt - og vrid. 

Når tempet er højt, udsættes dine knæ for for kraftige belastninger, hvilket let medfører 
overbelastningsskader og vridskader. 
Med et passende knæbind sikres knæet både støtte og også varme, der nedsætter smerter og hjælper med til hurtigere helinger.

Du kan vælge et justerbart knæbind så du slipper for at trække et stramt bind op over dit skadede knæ. 

Du finder også knæforbindinger med skinner i siderne, der har til formål at støte knæet ekstra.
Nogle modeller findes med hul til knæskallen. Dette bevirker, at bindet ikke drejer rundt eller glider ned, og derfor bliver siddende på rette sted.

Dit knæ har ledbånd på både indersiden og ydersiden. Ofte følger en skade på det indvendige ledbånd af en tackling. Det er selvsagt en af de skader, der oftest sker i fodbold.
Hvis ledbåndet rives helt eller delvist over, kræver det som hovedregel en kortere eller længere fodboldspause samt efterfølgende støtte fra et knæbind.


Menisken fungerer som en slags støddæmpere i knæet. Skader her sker ofte ved vrid, når knæet samtidigt er bøjet. 

Knæet er forsynet med ledbånd på både indersiden og ydersiden. En skade på det indvendige ledbånd opstår typisk i forbindelse med en tackling og er en af de hyppigste fodboldskader. Ofte vil ledbåndet blive delvist revet over, hvilket kræver pause samt støtte fra et knæbind.


Herudover er bruskskader og overbelastningsskader i knæet også klassiske i forbindelse med fodbold. Disse skader afhjælpes med hvile og aflastning - typisk med brug af et støttende knæbind.

Vi anbefaler, at du ved alvorlige sportsskader eller fald altid søger hjælp hos fysioterapeuten.

Det er vigtigt at få fastlagt skadens omfang, ligesom fysioterapeuten er ekspert i genoptræning.


Er du i tvivl, eller kan du ikke finde, hvad du søger, da kom forbi dit lokale apotek, eller kontakt os på DinApoteker.dk på chatten.


Ofte stillede spørgsmål omkring Knæbandage og sportsskader:

Hvordan bruges knæbandage?

Knæbandager er en effektiv og populær måde at give støtte og lindring af knæsmerter. De kan bruges af en række forskellige årsager, lige fra restitution efter en skade eller operation til at give ekstra stabilitet under fysiske aktiviteter. Uanset om du er en atlet, en fitness-entusiast eller en, der blot ønsker at pleje sin krop, er det vigtigt at forstå de forskellige typer knæbandager, og hvordan de bruges.

Hvordan kommer man over en korsbånds skade?

Hvis du har pådraget dig en korsbåndsskade, kan du føle dig overvældet og usikker på, hvordan du kommer dig. Men det er muligt at komme tilbage stærkere end nogensinde med den rigtige tilgang til bedring. Bl.a. mulighederne for fysioterapi, livsstilsændringer og mentale sundhedsstrategier er med til at hjælpe dig med at komme igennem denne svære tid med en korsbånds skade.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.