Tilbage
Tilpas udvalg

Graviditetstests

I ro og mag, kan du på DinApoteker.dk finde hvad der skal til, for at du bliver sikker på om du er gravid. Vi har her på dit lokale apotek et stort sortiment. Der er flere udgaver - du kan her studere sikkerhed og pris - og gøre dit valg.

Kan du ikke finde hvad du søger, så kig ned på dit lokale apotek. Vi er der for at hjælpe dig.

15 Produkter
Sorter efter:

Hvordan ved jeg, om jeg er gravid?

Er du ikke er sikker på, om du gravid, eller du er i tvivl om det er for tidligt at teste?

Har du mistanke til, at du er gravid, kan du tage en svangerskabstest, der giver vished.

Det kan være svært at vente med at tage testen, også hvis du endnu ikke er ”gået over”. Men er du for tidligt ude, er det ikke er sikkert, at ellers de mest nøjagtige graviditetstest kan aflæse, om du er gravid eller ej – og give dig det rette svar.

Hvordan virker en graviditetstest?

Ved de fleste graviditetstest, der er på markedet, som du selv kan tage, måles kvindens urins indhold af graviditetshormonet hCG. De fleste graviditetstests kræver et indhold på 50 enheder hCG i din urin for at vise et positivt resultat. Men vi er alle forskellige – og der er ofte stor såkaldt biologisk variation kvinder imellem. Det er således ikke alle kvinder, der i urinen opnår denne mængde før tidspunktet for den udeblevne menstruation, også selvom de er gravide! Netop derfor kan selv den bedste graviditetstest i øvrigt godt vise et negativt resultat, også selvom du er gravid, - altså hvis du tager testen for tidligt. Det er vigtigt at vide, at ikke to kvinder eller to graviditeter er ens. Og nogle gravide har mere end 50 hCG-enheder i deres urin allerede inden det tidspunkt, hvor de skulle have haft deres menstruation.

Hvornår kan man tage en graviditetstest?

Hvis du vil være HELT SIKKER på resultatet af en graviditetstest bør den tages en lille uge efter den udeblevne menstruation. For på det tidspunkt vil der være den nødvendige mængde hos alle gravide – og du kan derfor i alle tilfælde være helt sikker på resultatet af din graviditetstest. Det er i perioden omkring forventet menstruation altid næsten ”lidt for spændende” – uanset hvilket resultat, man håber på testen viser. Kan du ikke vente af enten nød eller nysgerrighed, bør du tage testen som det allerførste, når du vågner om morgenen, da morgenurin har det allerhøjeste indhold af hCG.

Positiv graviditetestest

Det er nemt at se om din test er positiv eller negativ. Hvordan du tjekker og andre relevante informationer står i den vedlagte indlægsseddel. 

Har du ikke lyst til at være gravid, kan du tage en fortrydelsespille

Brug for hjælp eller gode råd, så brug dit apotek

Er du i tvivl eller har du brug for mere information eller et godt råd, så kontakt dit lokale apotek. Du er også velkomment til at skrive til os på chatten her på DinApoteker.dk

chat
Chat med en apoteker
Chat
med en apoteker
Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Samtykkeerklæring

Du oplyses hermed om, at din Apoteker er dataansvarlig for de oplysninger, der gives i forbindelse med chatten. din Apoteker opbevarer alene din IP-adresse til brug for statistiske formål (i op til 18 måneder), og således ikke nogen øvrige personoplysninger, medmindre du selv opgiver sådanne oplysninger i forbindelse med chatten. Chatdialogen slettes efter 24 timer.

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores persondatapolitik. For at starte chatten skal du samtykke til behandlingen heraf ved at sætte kryds i boksen nedenfor.

Jeg er indforstået med, at dinapoteker.dk opbevarer min chatdialog i 24 timer, og at mit opkald indgår i en samlet statistik for en periode på op til 18 måneder.