Tilbage
Tilpas udvalg

Syreneutraliserende midler

Her på DinApoteker.dk kan du se vores håndkøbssortiment indenfor midler til brug ved sure opstød, mavesår, svien og brænden i mave og spiserør.
De syreneutraliserende midler virker hurtigt og effektivt, men virkningen holder sjældent længe.
Har du spørgsmål eller brug for hjælp, er vi til at træffe på dit lokale apotek eller du kan skrive til os på chatten.

9 Produkter
Sorter efter:

Syreneutraliserende midler

Du bør være opmærksom på, at de syreneutraliserende midler kan interagere med mange andre lægemidler, fx antibiotika, jern og digoxin. Det har den betydning, at der er risiko for at optagelsen af de andre midler nedsættes og at deres virkning derfor mindskes.
Spørg på dit lokale apotek - eller skriv til DinApoteker.dk på chatten, hvis du er i tvivl om du får midler, der ikke går sammen med syreneutraliserende lægemidler.

Der er mange muligheder for at lindre

Der findes forskellige slags medicin mod for meget mavesyre, og mange minder om hinanden i sammensætningen. Der er stor variation fra den ene person til den anden mht effekt.

”Syreneutraliserende midler”

Syreneutraliserende medicin indeholder base, der neutraliserer den dannede syre. Man kan anvende syreneutraliserende medicin efter behov - der oftest er størst efter måltider og lige før sengetid. Effekten opleves allerede efter 5-10 minutter, men klinger ofte hurtigt af efter få timer. Har du mange gener som gør det nødvendigt at tage syreneutraliserende medicin flere gange i løbet af dagen, kan du i stedet forsøge et såkaldt antirefluksmiddel.

Manglende effekt

Oplever du ikke tilstrækkelig effekt af at bruge syreneutraliserende midler, kan du prøve de nyere midler imod mavesår (protonpumpehæmmere). I stedet for at neutralisere syren, nedsætter eller hæmmer produktionen af syre i maven, hvorved symptomerne lindres. De virker ved at hæmme det enzym, der er med til at danne saltsyre. Herved opnås en hurtig og kraftig reduktion af syreproduktionen. Hvis du er i behandling med smertestillende, der sætter dig i risiko for mavesår, kan din læge vælge at sætte dig i behandling med syrepumpehæmmere for at undgå, at du udvikler mavesår. Sædvanlig dosering af syrepumpehæmmere er 1 tablet dagligt.
chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.