Tilbage

Økologisk hudpleje

Vi har her samlet et udvalg af vores økologiske hudplejeprodukter til hele familien.

Har du nogensinde overvejet, hvor mange kemikalier du udsætter din hud for på en dag? Vi sætter skarpt på hvor vigtig økologi er for din hud.

Det er blevet almindeligt i Danmark, at indtænke økologi i fødevarer, og du køber med garanti allerede en del økologi, når du handler ind i supermarkedet. Mange ved dog ikke, hvor stor betydning økologi i din hudpleje og hårpleje har.

7 Produkter
Sorter efter:

Svanemærket økologiske hudpleje

Svanen er Nordisk Ministerråds miljømærke for non-food produkter, såsom kosmetik, shampoo og papir med mere. Svanemærket fortæller at produkterne er blandt de mindst miljøbelastende i den pågældende varegruppe.

Blomstermærket hudpleje

Du kan se dette mærke på sæbe, shampoo og balsam. Blomsten har især fokus på vandmiljøet og der stilles krav til emballage og kvaliteten. Der tages hensyn til sundhed og miljøet. Herudover stilles krav til mængden af potentielt skadelige indholdsstoffer.

Gode råd til sund hudpleje

Mange oplever, at det er en jungle at finde rundt i de økologiske produkter, men på apoteket springer vi ikke over, hvor gærdet er lavest. Du har vores ord for, at vore produkte lever op til det de lover:

1. Naturlige ingredienser

En god hudcreme har vi gennem mange år anbefalet. Da du bruger den i store mængder, bør den derfor indeholde uskadelige ogvære baseret på naturlige råvarer. Vi har styr på, at du til sat hud ikke påfører noget, der risikerer at irritere din hud.

2. Hvor stort indhold er økologisk

Hudplejeprodukter indeholder eksempelvis næsten altid vand, der ikke pr definition kan klassificeres som økologiske. Derfor er et økologisk hudplejeprodukt ikke altid 100% økologisk. Selvom kun 2 % af et produkt er økologisk, kan visse produkter således fortsat helt lovligt reklamere med at være økologiske.

3. Økologiske produkter kan indeholder parfume

Økologiske plejeprodukter må gerne indeholde duft og naturlig parfume. Har du derfor parfume-allergi eller meget sensitiv hud, skal du alligevel lige tjekke efter om der er parfume i dit økologiske produkt. Vi ser mange ”økologiske produkter”, der samtidig indeholder flere af de 26 deklareringspligtige indholdsstoffer, der er mistænkt for at kunne give allergi. Det synes vi ikke er helt logisk. Du vælger ”økologisk” – men det er ikke en garanti for, at produktet er ”sundere” alt taget i betragtning. Spørg derfor altid, hvis du er i tvivl.

4. Konserveringsmidler

Der er ud over det rent hygiejniske stor forskel på om du vælger en creme, der er i en krukke eller en, der er emballeret i en tube. i tube eller krukke. Creme i en krukke har ofte behov for mere antioxidant for at modvirke harskning (og dermed bedre holdbarheden) og i øvrigt også mere konserveringsmiddel end en creme i en tube, idet cremen i krukken er mere i kontakt med luft du i højere grad kan overføre bakterier mv til cremen i en krukke, når du bruger den.

 

Ofte stillede spørgsmål omkring tandkødsbetændelse:

Hvorfor skal jeg vælge økologisk hudpleje?

Det er blevet almindeligt i Danmark, at indtænke økologi i fødevarer, og du køber med garanti allerede en del økologi, når du handler ind i supermarkedet. Mange ved dog ikke, hvor stor betydning økologi i din hudpleje og hårpleje har. Huden er nemlig dit største organ, og din hudoverflade er uanset din størrelse i øvrigt enorm. Alt du smører på huden, såsom cremer og parfume vil delvist kunne optages gennem huden. Derfor bør de produkter du vælger, være rene og naturlige, samtidig med at de virker beskyttende på huden.

Hvilken økologisk hudpleje skal man vælge?

Hvis du vælger apotekets økologiske hudplejeprodukter, sikrer du dig at der er en stor del af de naturlige råvarer i produktet, og at det er dyrket uden brug af sprøjtemidler og kunstgødning. Der stilles også krav om at produktet skal indeholde de naturlige ingredienser. Mindre kemi – mere fornuft. I Danmark findes der ikke en officielt mærkning der sikre dig at cremen er 100% økologisk, der findes dog mærker der fortæller dig at de tænker på miljøet. Derudover findes der forskellige udenlandske mærker for økologi inden for personlig pleje.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.