Tilbage

Ernæringsdrikke, -creme og puré

På DinApoteker.dk har du adgang til apotekets enorme sortiment med det formål at øge den småtspisendendes indtag af primært proteiner og kulhydrater. Du bør læse brugsanvisningen og følge de gode råd. Er det svært, er det godt du kender os - for vi er lige til at træffe også på dit lokale apotek.

188 Produkter
Sorter efter:

Har du øget behov for energi og protein?

De fleste borgere oplever i perioder af livet under sygdom eller livskriser, at appetitten er bremsen for tilstrækkelig indtagelse af næring. Men med et tilskud af energi og protein kan du få dække behovet.
Under særligt alvorlige livskriser og alvorlige sygdomme er det helt naturligt, at man mister appetitten. Det er meget uhensigtsmæssigt, og ikke sjældent er naturen indrettet, så kroppens mekanismer sikrer overlevelsen. Derfor udskiller vi eksempelvis stresshormon, når vi i urtiden havde godt af at kunne stikke af.
Under en sygdomsperiode, ville det være optimalt, hvis man fik ekstra appetit, for netop der ville vi have godt af ekstra energi og ekstra modstandskraft. Men i stedet mister vi lysten til at se og smage mad. Det er ikke kritisk i en kort periode på nogle få dage, men er det et forløb, der strækker sig over uger eller måneder, begynder kroppen af tære på kroppens depoter. Nedsætter man proteinindtagelsen ender det med, at kroppen tager af protein i bl.a. musklerne.

Du skal kende årsagen

Er din appetit nedsat i længere tid, bør du henvende dig til din læge. Ligeså hvis du utilsigtet taber dig. Årsagen skal du tale med din læge om.
Det er vigtigt, at du løbende får dækket dit behov for både energi, protein og andre næringsstoffer.
Du kan for at få mere energi og protein i din kost, supplere din mad med for æg, ost, fløde, fedtstof i form af smør eller olie.
Du kan se vores sortiment af energi og proteinpulver, der også kan bruges til at indblande i dine livretter.
Du kan også supplere din kost med ernæringsdrikke, som tilfører din krop med både energi og de proteiner, din krop har brug for.

Ekstra proteinbehov

Særligt ved sygdom og i forbindelse med operationer, har din krop behov for ekstra protein og energi. Der er mange velsmagende produkter med mange forskellige smagsvarianter, ligesom der er mange forskellige konsistenser. Det kan måske være det ekstra supplement, der kan glide ned, selvom appetitten er begrænset.
Ernæringsdrikke og de øvrige ernæringsprodukter har et afbalanceret indhold af vitaminer og mineraler. Nogle produkter kan fås med indhold af fibre, som hjælper din mave ved forstoppelse og diare. Udover at fibrene giver lidt mæthedsfornemmelse, hjælper de med at skabe et godt miljø for nyttige bakterier i tarmen.

Økonomisk tilskud muligt i nogle tilfælde

Du kan også få ernæringsdrikke med ekstra protein, som er musklernes byggesten. Ved mange sygdomstilstande har kroppen brug for ekstra mange proteiner. Det er derfor vigtigt, at du får tilstrækkeligt, så din krop ikke begynder at nedbryde din muskulatur for at få dækket sit behov. I mange situationer kan du ved din læge få en såkaldt ”grøn recept”. Der er nogle retningslinier, som din tilstand skal leve op til. Men det kan lægen eller sekretæren undersøge, om du lever op til.
Får du en grøn recept, får du økonomisk tilskud til ernæringsdrikke fra din region. Du kan få mere at vide om ernæringsdrikke på dit apotek. Eller du kan henvende dig på Chatten på DinApoteker.dk
chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.