Tilbage

Deodoranter

På DinApoteker.dk kan du se apotekets store sortiment indenfor deodoranter og svedhæmmende produkter i alle prisklasser. Vi har mange serier og med forskel i virkningsvarighed og effektivitet, finder du let noget, der passer til netop dit behov. Vi har midler i alle prisklasser. Er det svært, er det godt du kender os - for vi er lige til at træffe også på dit lokale apotek.

53 Produkter
Sorter efter:

Deodorant eller antiperspirant?

Deodoranter til både kvinder og mænd bruges for at dække over, forebygge og fjerne svedlugt. Og en deodorant kan sagtens være effektiv mod svedlugt, selvom den er uparfumeret.
Der er rig mulighed for at finde en deodorant, der passer dig i vores store sortiment.
Vælg en, der holder lang tid nok. Men husk, at selv om den måske ”holder 72 timer” så skal du sørge for den personlige hygiejne, så vask dig gerne både morgen og aften. Sveder du meget, og oplever du jævnligt, at du lugter af sved midt på dagen, kan du med fordel vælge en antiperspirant. En antiperspirant indeholder ofte aluminiumsalte. Aluminium sammentrækker svedkirtlerne og nedsætter svedproduktion. Så døjer du med overproduktion af sved eksempelvis i armhulerne, vil en antiperspirant mindske problemet.
Bruger du antiperspirant, får du bedst effekt hvis du påføre den inden sengetid. Effekten er nemlig størst, hvis du påfører den på tidspunkter i døgnet, hvor du sveder mindst. Dermed kan de bedre absorbere de aktive stoffer i din antiperspirant.

Irriteret hud i armhulerne

Mange med sart sart hud i armhulerne oplevre at få irriteret hud, når de bruger deodorant. Særligt hvor de har fjernet hår. Irritationen skyldes ofte indhold af alkohol eller aluminiumsalte i produktet, men nogle oplever også allergiske reaktioner over for den duft eller parfume, som er tilsat for at kamouflere svedlugt.
Får du problemer, så prøv et af de milde og hudvenlige produkter, vi har i sortimentet. Så vil du ofte opleve, at irritationerne forsvinder.

Roll-on, stick eller spray?

Deodoranter og antiperspiranter findes flere ”modeller”:
Roll-on deodoranten er, som navnet antyder, en deodorant, som du 'ruller' på i armhulen.
Deostick er fast i konsistensen og skal gnides på. Den er nem at anvende, hvis du sveder meget. Og har den fordel, at den er mere tør end en roll-on.
En deocreme, re som navnet siger en creme til at påsmøre.
En Spray deo tørrer hurtigt og fungerer til alle.
Det kan være en god ide at variere, hvilken du bruger. Så sørg for at have nogle af skifte imellem.
Bemærk i øvrigt, at du som pige i løbet af din cyklus kan opleve stor forskel på din svedtendens. Hormonpåvirkningen i løbet af cyklus bevirker at der kan være stor forskel på din svedmængde.
Din deodorant virker bedst, hvis du påfører den på fugtig og varm hud. Så brug den gerne når du kommer ud af badet – lige efter du har tørret dig. Når din hud er svagt fugtig, optager du lettere de virksomme stoffer i deodoranten.

Følsom hud

Hvis du oplever hudirritation eller inflammation, når du bruger antipersirant eller deodorant, kan du bruge den efter du har smurt din hud med en creme. Og som nævnt, undlad at brug antiperspirant, hvis du lige har barberet dig. Der er det bedre med en meget mild og plejende deodorant evt som deo- creme. Har du behov for hjælp, så spørg på dit lokale apotek – eller brug chatten her på DinApoteker.dk
chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.