Tilbage
Tilpas udvalg

Flystrømper

På DinApoteker.dk kan du i fred og ro studere vores sortiment af flystrømper. Ved særligt lange flyveture, er det vigtigt at man påfører flystrømper inden afrejsen. Desuden er det en stor fordel, hvis man under flyveturenkan komme til at rejse sig - og gerne gå lidt rundt i kabinen for at få gang i den såkaldte venepumpe.

80 Produkter
Sorter efter:

Rejsestrømper eller flystrømper

Forbedrer blodets tilbageløb til hjertet Vi skelner mellem kompressionsstrømper og støttestrømper. De har begge til formål at presse musklerne og veneklapperne i benene sammen og dermed forbedre blodets tilbageløb til hjertet og optimere transporten af væske gennem lymfekarrene.

”Støttestrømper til rejser”

Støttestrømperne – populært kaldet flystrømper eller rejsestrømper anvendes for at forhindre hævelser og uro i benene ved længere bil -eller flyrejser. Du kan også anvende dem ved stillestående arbejde.
Flystrømper er en specialstrømpe, der giver et let tryk mod benenes hud, væv og underliggende blodkar. Trykket bevirker en forbedring i kroppens blodomløb. De anvendes for at hjælpe med at opnå en mere behagelig rejse. De bruges hovedsageligt på længere rejser, men bruges på korte flyrejser.
De er på grund af det øgede tilbageløb til hjertet med til at reducere risikoen for at udvikle en blodprop i benene. En blodprop i benet er også kendt som dyb venetrombose. Der er en række personer, der har øget risiko for at få. De bør anvende flystrømper – både når de flyver, men faktisk også i andre situationer.

Hvem bør bruge flystrømper?

Vi har listet følgende punkter her:

  1. Personer der lider af hjerte- og kredsløbssygdomme, har oftere en øget risiko for at udvikle blodpropper.
  2. Der er flere former for kræftsygdomme, der kan øge risikoen for at udvikle dyb venetrombose. Derfor anbefaler mange læger, at kræftramte og tidligere cancerpatienter også bruger flystrømper.
  3. Personer, der for nyligt blevet opereret i bækkenbensområdet eller benene. Disse har en øget risiko for at udvikle blodpropper. Det gælder særligt hvis der efter operationen har været en lang indlæggelsesperiode med begrænset bevægelse i benene.
  4. Risikoen for dyb venetrombose er let øget under og lige efter en graviditet. Er du gravid eller har du født for kort tid siden, kan flystrømper være anbefalelsesværdig.
  5. Overvægt og fedme er også noget, der øger presset på hele hjertekredsløbet. Er du overvægtig, har du også øget risiko for en blodprop i benet under en flyrejse.
  6. Risikoen for at udvikle en blodprop øges med alderen. Derfor ses det hyppigst hos personer over 40 år, at de udvikler en blodprop i benet

Hvorfor skal jeg bruge flystrømper?

Som nævnt nedsætter flystrømper risikoen for blodpropper i benene. Det opnås ved at ligge et tryk mod hud, væv og underliggende blodkar, som resulterer i en forbedring i kroppens blodomløb Som sidegevinst forbedres komforten under flyrejsen. I flyet er du ofte ”tvunget” til at sidde stille i længere tid. Du kan med fordel, selv om du sidder, bevæge dine ben og fødder. Derved bruger du den såkaldte muskel-venepumpe. Hvis du sidder og skiftevis har hæl og tå på gulvet og vipper op og ned med dine ben øges tilbageløbet til hjertet. Kan du komme til det, er det også en fordel, hvis du kommer op at stå i midtergangen, og gerne går lidt frem og tilbage.

Hvad skal jeg vælge?

Der er mange modeller af flystrømper til både mænd og kvinder. De findes i et væld af varianter, hvorfor du kan finde både store, lange og billige flystrømper. På DinApoteker.dk kan du i fred og ro gennemse vores sortiment. Har du spørgsmål, kan du spørge på dit lokale apotek, eller du kan bruge chatten på DinApoteker.dk De fleste personer kan nøjes med en almindelig flystrømpe. Det giver nemlig en mere behagelig tur på flyet, samtidig med at det reducerer risikoen for at udvikle en dyb venetrombose eller blodprop i benet.

Hvad er forskellen på flystrømper og kompressionsstrømper?

Den simpleste forskel mellem de to typer strømper er, at støttestrømper er til raske ben og forebygger skader. Kompressionsstrømper er til syge og skadede ben. Derfor: er du på jagt efter strømper, der kan være med til at forhindre hævelser og uro i benene, så er det flystrømper, du skal vælge. De kan sagtens også bruges til andre typer rejser. Derfor går de ofte også under rejsestrømper. Eksempelvis kan de også benyttes på længere bus, tog eller bilrejser, hvor du skal sidde ned i mange. Mange synes endvidere de er behagelige at have på, hvis man har stillesiddende arbejde.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.