Tilbage
Tilpas udvalg

Mod tristhed og modløshed

På DinApoteker.dk har du adgang til apotekets sortiment indeholdende kosttilskud og naturprodukter der indtages med det formål at mindske tristhed og modløshed. Du bør læse brugsanvisningen og følge de gode råd. Og husk: Selv om det er naturlige produkter, så kan alt overdrives. Og føler du ikke tilstrækkelig effekt anbefaler vi, at du rådfører dig med din læge. Er det svært, er det godt du kender os - for vi er lige til at træffe også på dit lokale apotek.

3 Produkter
Sorter efter:

Perikum

Består af de tørrede blomster af Hypericum perforatum. Perikon indeholder bl.a. hyperforin og hypericin, som menes at være de aktive indholdsstoffer. Virkningen er delvis ukendt, men skyldes formentlig en såkaldt hæmmet præsynaptisk optagelse af en række neurotransmittere, herunder serotonin, dopamin og Gamma-aminosmørsyre.

Anvendelse

Naturlægemiddel ved nedtrykthed, modløshed og tristhed.

Evidens for virkning

Der er god evidens for effekt på den godkendte anvendelse. Ekstrakt af perikon er undersøgt i mange studier over for placebo eller almindeligt anvendte antidespressiva hos patienter med mild til moderat depression.
En analyse af 35 klinisk kontrollerede studier viste, at perikon havde en bedre effekt end placebo (n = 18 studier), og at perikon var lige så effektiv som og ledsaget af færre bivirkninger end standardbehandling (n = 17 studier).

Bivirkninger

Perikon må ikke bruges sammen med bl.a. antidepressiva. Perikon kan i store doser give øget lysfølsomhed. Noget tyder på, at perikon kan fremkalde mani ved bipolær sygdom.
.

Interaktioner

Perikon øger aktiviteten af leverens cytokromsystem (P450) og det kan medføre en klinisk betydende svækkelse af virkningen af de lægemidler, der metaboliseres af dette enzymsystem (ca 2/3 af alle anvendte lægemidler. Spørg din læge eller på apoteket – evt. via chatfunktionen, om de lægemidler, du bruger påvirkes af samtidig brug af Perikon.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.