Tilbage

Graviditetsstrømper

DinApoteker.dk fører et enormt sortiment at strømper til gravide. Du skal som svanger tænke på, at det er en kæmpe belastning du udsætter din krop for. Og ofte kan et par graviditetsstrømper lindre meget mere end du forestiler dig. Du kan se hele udvalget her på siden.

12 Produkter
Sorter efter:

Støttestrømper, kompressionsstrømper og lymfødemstrømper

Forbedrer blodets tilbageløb til hjertet

Overordnet skelner vi mellem kompressionsstrømper og støttestrømper. Begge typer har det formål at lægge et tryk mod benenes hud, væv og undervæv. Trykket presser benenes muskler og veneklapperne i benene sammen. Derved forbedres blodets tilbageløb til hjertet og transporten af væske gennem lymfekarrene.

Hvad er forskellen på kompressionsstrømper og støttestrømper

Den hurtige måde at skelne mellem støttestrømper og kompressionsstrømper er, at: Støttestrømper er beregnet til at bruge på raske ben for at forbygge skader. Kompressionsstrømper er til syge ben, som kræver behandling. Kompressionstrømper er lægeordinerede.

Støttestrømper til at forebygge

Støttestrømper bruges blandt andet med det formål at nedsætte risikoen for blodpropper og åreknuder hos eksempel gravide, hos nyligt opererede eller sengeliggende patienter. Støttestrømper er i modsætning til kompressionsstrømper forholdsvis nemme at få på.

Kompressionsstrømper er lægeordinerede

Kompressionsstrømper anvendes altid til forebyggelse af blodpropper i de dybe vener. Hvis din læge vurderer, at din lidelse er kronisk og kræver behandling, skal du bruge kompressionsstrømper, og du kan da søge di bopælskommune om bevilling af strømperne iht servicelovens §112.

Kompressionsstrømper opdeles i klasser

Klasse I Den kompressionsstrømpe, der minder mest om en støttestrømpen. De ”strammer” mindst af de forskellige typer kompressionsstrømper. Det er således det laveste trin indenfor behandlingsstrømper.
Klasse II og III Kompressionsstrømper, der anvendes til patienter med skader eller defekter i de dybe vener efter en årebetændelse. Strømperne kan effektivt modvirke hævelse og du kan dermed undgå udvikling af venøse bensår.
Klasse IV Kompressionsstrømper som næsten kun bruges til behandling af sygdomme i lymfesystemet, de såkaldte lymfødemer. Strømperne findes i flere længder fra tæerne til lige under knæet eller midt på låret, og de findes også som strømpebukser.

Kompressionsstrømper er vanskelige at få på

Kompressionstrømper er ofte fremstillet af kraftige elastiske tråde enten af naturgummi eller kunstgummi. De sidder meget stramt og kan være besværlige at få på. Der er imidlertid hjælp at hente med en strømpepåtager. Har du spørgsmål, eller behov for yderligere information, kan du rådføre dig med din læge. Du er også velkommen på dit lokale apotek, eller du kan bruge chatten her på DinApoteker.dk
chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.