Tilbage

Enuresis nocturna

Hvad betyder det?
Sengevædning, eller enuresis nocturna, er en helt normal og hyppig lidelse for børn i Danmark. Tilstanden kan være omgivet af fordomme, tabuer og ikke mindst skam. Det har tidligere resulteret i behandlingsformer, som ofte nedgjorde eller sygeliggjorde barnet.
Det er bevist at tilstanden skyldes fysisk formåen, herunder blandt andet hvor tungt barnet sover, blærens kapacitet og hvor meget urin barnet producerer om natten. Derfor har det også været muligt at udvikle metoder til at behandle problemet på en nem og smertefri måde.
Hvis man ikke gør noget for at hjælpe sit barn af med nattisseriet, vil der være ca. 15% chance for at barnet bliver tør i løbet af et år.
Det kan blive et meget langt år og hvorfor ikke øge sandsynligheden for at dit barn bliver tørt. Der er nemlig flere måder du kan hjælpe dit barn på. En af dem, er at begrænset barnets indtag af væske om aftenen. Dette vil i nogle tilfælde kunne virke, men barnet kan stadig godt producere en stor mængde urin og I vil stadig opleve problemet.
Vi har produkter fremstillet af leverandører med stor erfaring med at hjælpe børn af med ufrivillig natlig vandladning.
Man kan benytte metoden med den såkaldte vådliggeralarm (Find dem her). Det kan lyde voldsomt med en alarm, men produktet er blot en lille lydgivende enhed, som sættes på arm eller ben. Enheden er forbundet til en clips, som påsættes underbukserne og registrerer, hvis uheldet skulle være ude. Skulle der komme selv få dråber, vil clipsen få forbindelse til selve enheden og barnet vil blive vækket af den valgte alarmmetode.
Vådliggeralarmen fra ”Seagull” kan både afgive lyd, vibration eller begge dele på én gang. Derfor kan du vælge netop den vækningsmetode, som er mest skånsom, men samtidig virker for netop dit barn.

DinApoteker.dk Januar 2022
chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.